Bu yıl kış erken geldi. 21 Ekim Cuma günü Ordu’nun yaylalarına kar düştü. Haliyle evde doğal gaz kullananlar vanaları açtı, soba kullananlar kömür yaktı. En önemlisi de mevsim geçişi sırasında hastalanmamak önemli. İlimizin yaylalarında köylerde kışa hazırlık olarak yapılan kuşburnu pekmezi soğuk algınlığına iyi geliyor. Eskiler sulandırıp içermiş, kan da yaparmış. Birden fazla da faydası vardır kuşburnu pekmezi. Onlara da değinelim;

Kuşburnu pekmezi, yılın her mevsimi tüketilebilir. Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olması nedeni ile pek çok hastalığa karşı koruma sağlamaktadır. Kuşburnu, gülgiller familyasında yer alan bir bitkidir.

  Neye İyi Gelir?
Kuşburnu pekmezi özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi gereken bir besindir. C vitamini bakımından zengin olması nedeni ile bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Kış aylarında havaların soğuması ile hastalık oranları da artış göstermektedir. Bu nedenle kişilerin kendilerini korumaları ve vücut sıcaklıklarını dengede tutabilmeleri için kuşburnu pekmezi tüketmeleri gerekmektedir.

Kuşburnu Pekmezi Faydaları Nelerdir?

Kuşburnu pekmezi içerisinde yüksek miktarda C vitamini olmasından dolayı bağışıklığın güçlenmesini sağlar.

Özellikle solunum yolu enfeksiyonlarına karşı tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Hastalıkları karşı vücudun dirençli olmasına yardımcı olmaktadır.

Kuşburnu pekmezinin kanı temizleme özelliği bulunmaktadır. Mide ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına karşı koruyucu özelliği bulunmaktadır. İçerisinde bulunan şeker sebebi ile aynı zamanda karbonhidrat ve enerji kaynağıdır.

Kalsiyum, potasyum, demir,, magnezyum açısından zengindir. Bu nedenle vücuda enerji verir ve vücut için gerekli minerallerin sağlanmasına yardımcı olur.

Sabahları aç karnına içildiği zaman vücudun kalsiyum ve enerji ihtiyacını karşılamaktadır. Küçükken annelerimiz kavanozlara doldurduğu kuşburnu pekmezini ekmeklerimizin üstüne sürer yedirirdi. Sağlık için organik el yapımı yiyeceklerin her şeyin tüketilmesi önemli.