Ordu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen ve 3 gün süren Biyosidal ürün uygulayıcı sertifika eğitimi sona erdi.  Biyosidal Ürün Uygulayıcı Sertifika eğitimine katılan 16 katılımcı için sertifika töreni düzenlendi.

Sertifika töreninde konuşan Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yrd. Dr.Volkan YILDIZ; “hizmet alanlarından biride Halk Sağlığının korunmasıdır. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından çevre ve toplum sağlığını ilgilendiren konularda eğitim düzenlemektir. Bu eğitimler mesleki alanlarda ve bilgilendirme eğitimleridir. ‘Biyosidal Ürün Uygulayıcı Sertifika’ eğitimin amacı ise zararlı organizmaların, İnsanlara, İnsan faaliyetlerine veya İnsanların kullandıkları, Ürettikleri ürünlere, hayvanlara, ya da çevreye yönelik istenmeyen veya zararlı etkileri olan her türlü vektörle mücadele etmektir. Bu mücadele esnasında kullanılan kimyasalların çevre ve toplum sağlığını olumsuz yönde etkilememesi için uzman kişiler tarafından uygulanması gerekmektedir” dedi.

Konuşmanım ardından Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yrd. Dr.Volkan YILDIZ tarafından 16 katılımcıya sertifikaları verildi.

Editör: TE Bilişim