DEDİKODULARLA VATANDAŞLARIN KAFASINI KARIŞTIRIYORLAR…

Aşı çok net bir şekilde faydalı diyen Enginyurt, “Aşı hasta olmamamızı değil hastaneye yatmamızı engeller. Yoğun bakıma yatmamızı engeller. O yüzden muhakkak aşımızı olmalıyız. Bu tereddütler zaten Dünya’da ve Türkiye’de aşı oranlarının düşük seyretmesine ve vakaların bitmemesine neden oldu. Bu dedikodular, bu yanlış bilgiler dolayısıyla vatandaşlarımızın kafası karıştı.” Diye konuştu.

AŞI OLMAK, HASTA OLMAYACAĞIZ ANLAMINA GELMİYOR…

Enginyurt, “Vatandaşlarımız şuna inansın ve bilsinler ki aşı olduğumuzda hasta olmayacağımız anlamına gelmiyor. Pandemi bitene kadar aşı da olsak maske ve mesafeye dikkat etmemiz gerekiyor. Ama 2 doz biontech olanlar bundan sonra 3. Doz biontechini olsunlar. Vatandaşlarımızın artık sinovacı unutması gerekiyor. Vatandaşlarımızın şuan için sadece tek aşı konuşması gerekiyor ve bu da biontech’tir. 2 doz biontechini olanlar 3. Doz biontechlerini artık olsunlar. Çünkü 6 ay sonra 4. Doz biontechi olmamız gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

VARYASYONLAR AŞI OLMAYAN ÜLKELERDEN ÇIKIYOR…

Yeni çıkan varyasyonlar hakkında da konuşan Enginyurt, “Varyasyonlar da bunu yaklaşık 6 ay önce söylemiştim aşı olmayan ülkelerden çıkacak demiştim ki Afrika’dan çıkmaya başladı. Dünya’da pandemi bitmediği sürece biz mücadeleye devam edeceğiz. Ancak şuandaki tek kurtuluşumuz hala aşıdır. Aşıyla ilgili tereddüt yaşamasınlar. Aşı olup hasta olabiliriz ama hastalığı hafif atlatacağız. Yoğun bakıma yatmayacağız.” İfadelerine yer verdi.

VARYASYONLARIN ÖNÜNE SADECE AŞI İLE GEÇİLEBİLİR…

Enginyurt, son olarak şunları söyledi: “Varyasyonların önüne geçmek sadece aşıyla mümkün. Eğer bir varyasyon gelirde aşı buna etkisiz kalırsa tüm Dünya’ya geçmiş oldun. Yapabilecek bir şey kalmıyor. O yüzen herkesin aşı olması ve güvenmesi gerekiyor. Çünkü Afrika’dan yeni yayılan varyasyonlar tüm bilim dünyasını korkutuyor.” Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim