Ordu Sağlık İl Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin şu açıklamalara yer verildi: “Kronik hastalığa ve yaşlılığa bağlı olarak Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine gelemeyecek durumda olan ve ağız-diş sağlığı hizmeti almak isteyen vatandaşlar 4443833 numaralı telefonu arayarak evlerinde sağlık hizmeti almak için başvurabilirler. Başvurunun evde sağlık hizmetleri birimi hekimi tarafından değerlendirmesinden sonra başvuran kişi Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hizmet kriterlerine uygunsa evde ağız ve diş sağlığı hizmetinden faydalanabilmekte.

DİŞ ÇEKİMİ DE YAPILIYOR…

Vatandaşlar evde ağız ve diş sağlığı hizmeti kapsamında; Diş Çekimi, Parsiyel ve Total Hareketli Protez, Diş İlavesi, Protez Tamiri, Fissür Uygulama, Flor Uygulama, Protez Besleme, Kron-Köprü (sabit) Protez Yapıştırma hizmetlerinden faydalanabilirler.


Evde Sağlık Hizmetleri ile ilgili konuşan Ordu Sağlık İl Müdürümüz Dr. Mustafa Kasapoğlu yaptığı açıklamada, “Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde, sağlık personellerinin büyük bir özveri ile salgınla mücadele verdiğini, aynı zamanda diğer sağlık hizmetlerinin de aksatılmadan devam ettirildiğini” vurguladı. Evde Sağlık Hizmeti almak isteyen kişilerin 4443833 numaralı telefonu arayarak başvurabileceğini belirten Kasapoğlu, “Arkadaşlarımız gelen her başvuruyu mutlaka değerlendirmekte ve kriterlere uygun kişilere yapılan planlama dahilinde sağlık hizmeti vermektedir." dedi.

Müdür Kasapoğlu, sağlık çalışanlarının Covid-19 salgını ile mücadelede verdiği emeklere destek olmak için tüm vatandaşları maske takmaya, sosyal mesafeyi korumaya (1,5 metre) ve bol su ve sabunla en az 20 saniye ellerimizi yıkayıp kişisel temizlik kurallarına riayet etmeye çağırdı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim