Ordu Büyükşehir Belediyesi Koronavirüs Kriz Masası üyesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Faik Ayık 24 Temmuz tarihinde Ordu’nun Altınordu İlçesi Saraycık Mahallesi’nde bir düğünde yaşanan koronavirüs vakalarını örnek vererek vatandaşları uyardı. Ordu’da yayın yapan bir TV kanalına çıkarak koronavirüsün yayılma şekilleri ile ilgili uyarıcı bilgiler veren Ordu Büyükşehir Belediyesi Koronavirüs Kriz Masası üyesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Faik Ayık, özellikle düğün, nişan, cenaze ve mevlit gibi etkinliklerde çok dikkat edilmesini istedi.

24 Temmuz'da Altınordu İlçesi’nin Saraycık Mahallesi'nde yaşanan karantina uygulamasını örnek vererek sözlerine devam eden Dr. Faik Ayık,  " İstanbul’dan gelen pozitif bir kişinin makyaj malzemesinin 20 kişi tarafından kullanılmasından dolayı yaklaşık 30-35 kişi da pozitif olduğunu hatırlatarak, “düğün, cenaze, nişan ve mevlit gibi organizasyonlarda çok dikkat edilmesini yakın temaslardan kaçınılmasını önerdi.

Ağustos ayında vakalar arttı

Başka bölgelerde de verdiği örneklerin yaşandığını hatırlatan Dr. Ayık, özellikle kurban bayramıyla fındık ayı olarak bilinen Ağustos’ta nüfus sayısının artışına paralel olarak pozitif vakaların da arttığını söyledi. Ayık, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasını isteyerek, en önemli koruma yöntemleri bu” dedi.  

Editör: TE Bilişim