Kendisi de meme kanseri hastalığını yenen Ordu Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Begüm Gürdal Öz, önemli açıklamalarda bulundu.

Ordu Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcımız Dr. Begüm Gürdal Öz’e 4 sene önce meme kanseri teşhisi konmuş, erken teşhisin de faydası ve başarılı bir tedavi sürecinin ardından şifa bularak iyileşen bir hekim olarak yaşadıklarını anlattı.

8 YILDIR ORDU’DA GÖREV YAPIYOR…

Dr. Begüm Gürdal Öz, 1987’de Ordu’da doğmuş, sekiz yıldır Ordu’da çeşitli kurumlarda hekimlik mesleğini icra ediyor ve son üç yıldır Ordu İl Sağlık Müdürlüğünde Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. 28 yaşındayken, yani 4 sene önce meme kanseri teşhisi almış ve 1 sene tedavi sürecinden sonra işine ve hayatına geri dönebilmiş.

“TEŞHİS KONULDUĞU ANI HATIRLAMAK İSTEMİYORUM”

Ailesinde erken yaşta kansere yakalanan kişiler olması sebebiyle tanı almadan tam 6 ay önce hiçbir şikayeti olmamasına rağmen ultrason çektirmiş ve meme bölgesinde birkaç iyi huylu, boyutları küçük fibroadenom olarak adlandırılan kitleler görülmüş, doktoru 6 ay sonra tekrar ultrason kontrolü önermiş. 6 ay sonra kendi kendine meme muayenesi yaptığında eline büyük bir kitle gelmesi üzerine kontrole gitmiş, kitleden alınan biyopsi sonucunda kanser olduğunu öğrenmiş. Kanser olduğunu kadın hastalıkları ve doğum asistanlığı zamanlarında serviste hastalara bakarken patoloji uzmanının sonucunu söylemek için kendisini araması üzerine öğrendiğini söyleyen Dr. Begüm Gürdal Öz, “bu ânın, hayatında hatırlamak istemediği anlardan biri olduğunu, kötü bir haber almanın kötü bir haberi vermek kadar zor olduğunu anlamış oldum.” dedi.

ŞUAN GAYET SAĞLIKLIYIM…

Meme kanseri tanısı aldıktan sonra; kendisine kemoterapi, radyoterapi ve cerrahi işlem tedavileri uygulanmış.. Bir hekim olarak tüm tedavi sürecini, yan etkilerini ve hastalığın seyrini bilerek bu yola girmek kolay olmamış ama sürecin sonunda tedavilerini tamamlamış ve 6 ay sonra eski haline tam anlamıyla dönebilmiş. Tedavi süreci ağır ve yıpratıcı geçtiğinden bu durumda en büyük destekçisinin ailesi olduğunu ifade eden Dr. Öz, ilk yıllarda 3 ayda bir olan kontrollerin şimdi 6 ayda bire çıktığını ve şuan gayet sağlıklı olduğunu söylüyor.

MUTLAKA KONTROLE GİDİLMELİ…

Dr. Öz, “Çok genç yaşta bu hastalığa yakalanmış biri ve bir sağlıkçı olarak “insan meme kanserinin kendi başına gelebileceğini hiçbir zaman düşünmüyor.” diyor. Dr. Öz, özellikle risk faktörü olan ve ailesinde öyküsü bulunan kişilere hiçbir belirtisi olmasa bile mutlaka kontrole gitmelerini tavsiye ediyor.

KANSER TARAMALARI ÜCRETSİZ…

Altınordu, Fatsa ve Ünye İlçelerinde hizmet veren Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerinde (KETEM) meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanseri taramaları tamamen ücretsiz olarak yapılıyor. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim