Aşı kısırlık yapıyor diye safsataların konuşulduğunu söyleyen Enginyurt, “Hayır aşı kısırlık yapmaz. Ama koronavirüsün kısırlık yaptığına dair bilimsel çalışmalar vardır. Asıl Covid-19 virüsü kısırlık yapar. Neden yapar derseniz Covid-19 virüsü damar tıkanıklığı yapar. Damar tıkanıklığı yaptığı zaman hangi organı tutarsa o, organın fonksiyonunu bozar. Üreme organını tutarsa üreme organının fonksiyonunu bozar ve kısırlık yapar. Yani aşı kısırlık yapmaz. “diye konuştu.

MUTASYONLAR VAKA SAYISINI ARTIRIYOR…

Enginyurt, “Ordu’da Türkiye’de ve tüm Dünya’da vaka sayıları artıyor. Bunun nedeni mutasyonlardır. Artık çeşitli çeşitli mutasyonlu virüsler oluşmakta ve her ülkeye has mutasyonlar olmaktadır. Bu nedenle koronavirüse karşı elimizdeki en güçlü silah maske, mesafe ve hijyen diyorduk. Ama şuanda en büyük silahımız aşı.” Şeklinde konuştu.  

EN GÜÇLÜ SİLAHIMIZ AŞIDIR…

Ordu vaka sayısı bakımından 1. Sıralardan 14. Sıraya kadar gerilediğini belirten Enginyurt, “ Ordu olarak gerilemeye devam ediyoruz ama bizim amacımız tüm Türkiye’nin ve Dünya’nın bu illetten kurtulmasıdır. Vaka sayıları sadece Ordu’da değil ülkemizde ve Dünya’da da artıyor. Bu bizim uzunca süre savaşacağımız bir durum. Bu nedenden ötürü vatandaşlarımızın ve ülkemizin elindeki en güçlü silah aşıdır. Muhakkak herkes aşı olmalı.” Dedi.

AŞILARIN BİRBİRİNE KARŞI ÜSTÜNLÜĞÜ YOK…

Enginyurt, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımız aşı olma konusunda tereddüt içeriyor. Alman aşısı mı, Çin aşışımı diye sorular soruyor. Hangi aşıyı istiyorsanız yaptırın. İki aşının da birbirine üstünlüğü yoktur. En önemlisi aşı randevusu alıp aşı olmayanlar var. Lütfen aşınızı olun.  Ayrıca, aşı oldum yine korona oldum diyenler oluyor. Aşı bizi ölümden kurtarıyor. Aşı olmamız hasta olmayacağımız anlamına gelmez. Bu aşının değil kişinin bağışıklık sistemiyle ilgilidir. Yani bağışıklık sistemine göre aşı cevap verir. Kimilerinde tam cevap verir ve korona olmaz, kimisi de olur ama hafif atlatır.”  Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim