İki çeşit Grip Aşısı var…

Grip aşısının iki çeşidi olduğunu söyleyen Eczane Teknisyeni Ebru Usta, “Biri aile hekimliğinin önerdiği ve devletin karşıladığı ücretsiz grip aşısı, diğeri de grip aşısı yaptırmak isteyen hastaların isteğine bağlı olarak ücretini ödeyerek aldığı aşıdır. Bu iki aşının arasında herhangi bir fark yok.” Dedi.

  75 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olanlar Grip Aşısı yaptırmalı…

Grip Aşısı hakkında bilgi veren Ebru Usta şu bilgilere yer verdi:

 “Grip Aşısında yaş sınırı yok öncelik olarak çoğunlukla kronik rahatsızlığı olan vatandaşların aşılarını yaptırmalarını öneriyoruz. Şuan da 75 yaş üzerinden başlayarak 14 yaşına kadar herkes aşısını yaptırabiliyor.”

Grip Aşılarında; Vaxigrip Tetra Aşısı 45 TL, İnfluenza Aşısı 85 TL

Grip Aşılarının ücretinden bahseden Usta, “Grip Aşılarında devletin karşıladığı Vaxigrip Tetra Aşısını hastamız isterse ücretini ödeyerek de alabiliyor. Fiyatı ise 45 TL. Devletin karşılamadığı ve ücretli olarak satılan bir diğer aşı ise İnfluenza Grip Aşısı o da 45 TL olarak eczanelerde satılmakta.”

Mutlaka grip aşısı olunmalı…

Eczane teknisyeni Ebru Usta son olarak şu bilgileri verdi,” Coronavirüs aşısı olan hastalar Grip Aşısı da olabilir. Grip aşısı Ekim’den Mart ayına kadar yapılıyor. Vatandaşlarımızın Grip Aşılarını yaptırmalarını öneriyoruz.” Haber: Tülin VAYNİ

Editör: TE Bilişim