Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, Ordu Devlet Hastanesi’nde yapılan ve açık kalp ameliyatına alınan bir hastanın test sonucuna bakılmadan ameliyata alındığı haberlerine açıklama yaptı.  İddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklama şöyle;

“15.08.2020 tarihinde İlimizde yayımlanan bazı yerel medyada Ordu Devlet Hastanesinde “Açık kalp ameliyatına alınan bir hastanın test sonucuna bakılmadan ameliyata alındığı” ile ilgili gerçeği yansıtmayan haberlerin yer aldığı görülmüştür.

Yerel medyada yer alan bu haberlere yönelik yapılan araştırmada, hastanın açık kalp ameliyatını yapan doktor ile yapılan değerlendirmede vakanın aciliyet kazanması, hastanın hayatının risk altında olması nedeniyle test sonucunun beklenmeden ve gerekli tedbirler alınarak bakanlığımızın güncel rehberi doğrultusunda hareket edilerek hasta acilen ameliyata alınmış; akabinde yoğun bakım ihtiyacı açısından Covid-19 hastaları için ayrılan bir yoğun bakım alanında tedavisine devam edilmiştir ve hali hazırda tedavisine devam edilmektedir. Eş zamanlı olarak hastane başhekimi de konuya müdahil olup ilgili hekimler ve hastanenin sürveyans birimini koordine ederek çalışanların risk değerlendirmesi yapılmıştır. Çalışanlarda yüksek riskli temas öyküsü bulunmamaktadır.

Hastanemizde ameliyathane ve yoğun bakımın kapatılması ile ilgili bir karar alınmamış olup ilgili birimler hali hazırda işleyişlerine devam etmektedir.

Ayrıca hastane yönetiminin vakayı ailesinden öğrendiği iddiası da gerçeği yansıtmamakta olup, vakanın, hekimlerle yapılan değerlendirme ile öğrenildiği anlaşılmıştır.

“hastanelerimizde tüm tedbirler alındı”

 Açıklamada ayrıca covid-19 pandemisi ile ilgili alınan tedbirlerde hatırlatıldı. Yapılan açıklamada, “dünya genelinde etkili olan Covid-19 pandemisinin ülkemizde ilk göründüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda ülke genelinde olduğu gibi ilimizdeki tüm sağlık kuruluşlarında ve hastanemiz özelinde de gerekli tüm tedbirler alınmış olup çalışanları ve hastaları koruma odaklı sergilenen bilimsel yaklaşım titizlikle uygulanmaktadır.” Denildi.”

 

Editör: TE Bilişim