Ordu Tabipler Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun, pandemi dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

İl Pandemi Kurulumuzun pandeminin bertaraf edilmesi amacıyla almış olduğu yerinde kararları memnuniyetle karşılamış olmakla birlikte, vakaların tırmanışı bu hızda devam ederse, Ordu Tabip Odası olarak bu kararların da yetersiz kalabileceğini öngörmekteyiz.  Bu günlerde pozitif vakaların sayısı rekor kırmışken, toplumda semptom göstermeyen / test yapılmamış ama virüsü bulaştırma potansiyeli yüksek olan kişilerin de rekor sayıya ulaştığı, bunların da sokaklarda gezdiğini tahmin etmekteyiz.

VATANDAŞLAR TEDBİRLERE RİAYET ETMEKTE ZORLANIYOR…

Vaka artışının önüne geçmek için aylardır toplumca aldığımız tedbirlerin çok gerekli ama yeterli olamadığı, çünkü insanlarımızın bu tedbirlere riayet etmekte zorlandığı, yerine getiremediği görülmüştür. Hal böyle iken böylesi bir salgında bu vaka sayıları mevcutken, salgınla, bireysel ve İl Pandemi kurulumuzun aldığı tedbirlere ilave olarak ek tedbirler de alınmak suretiyle, ancak başa çıkılabileceği hissedilmektedir.

ENDİŞELİYİZ…

Gelinen noktada, şu ana kadar mevcut tedbirler alınmasına rağmen, ve son derece de gerekli olduğu halde, zaten yetersiz kalan sağlık altyapısı, uzun yıllardır yapılması bir türlü gerçekleşemeyen şehirde büyük ve tam donanımlı bir hastanenin eksikliği ve çalışanların yorgunluğunu da düşündüğümüzde, önümüzdeki birkaç hafta'da ciddi bir tablo ile karşı karşıya kalabileceğimiz endişesiyle, sokağa çıkma yasağının daha da kapsamlı hale getirilerek en az 3 hafta tam kapanma şekline dönüşmesini öneriyoruz.

TAM KAPANMA SAĞLIK SİSTEMİNİ RAHATLATIR…

Alınacak tam kapanma önlemi ile birlikte yapılacak aşılama çalışmalarıyla, azalacak vaka sayıları sonucu, sağlık sistemimiz de rahatlayacak, bir nebze olsun nefes alma imkanı bulacaktır. Böylece pandeminin başından beri teyakkuzda olan tüm sağlık sistemimize de en önemli desteği vermiş oluruz.”  Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim