Ordu Sağlık İl Müdürlüğü konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:

“Bizler de Ordu İl Sağlık Müdürlüğü olarak daha önceki yıllarda olduğu gibi 2021 yılında da organ bağışı ve nakli konusunda vatandaşlarımızı doğru bilgilendirmek ve bağışçı sayısını artırabilmek amacıyla, İlimizde Covid-19 pandemisi de göz önünde bulundurularak, İl Hıfzıssıhha kurulunun almış olduğu tedbirler çerçevesinde gerek sağlık çalışanlarımıza gerekse halkımıza yönelik eğitimlerimizi hızlandırarak devam ediyoruz.

87 AİLE ORGAN BAĞIŞINA ONAY VERDİ…

Organ Bağışı ise kişi hayatta iken, kendi iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisinde kullanılmasına izin vermesidir. Sağlık Bakanlığının verilerine göre; 2013-2021 yılları arası Ordu’da 13.013 kişi organ ve doku bağışında bulunmuştur. Söz konusu verilere göre ilimiz Türkiye sıralamasında 13. Sırada yerini almıştır. İlimizde organ nakli için bugüne kadar toplamda 246 beyin ölümü tespiti sonrası 87 ailemiz organ nakli için onay vermiştir. Organ nakli için onay veren ailelerimiz, nakil yapılan alıcı hastalarımızın durumlarını merak etmekte olup, bu konuda ailelere gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bu vesileyle yakınlarını kaybetmenin acısı ile bu hayırlı kararı verebilen tüm ailelerimize Allah’tan sabır, hayatını kaybeden bağışçılarımıza rahmet diliyoruz.
 

ORGAN BAĞIŞINA DESTEK ŞART…
Halkımızdan dileğimiz; Bizim ya da en sevdiklerimizden birinin organ nakline ihtiyacı olursa ne yaparız? Onları yaşatmak için nelerden vazgeçebileceğimizi bir düşünün! Bir gün daha bizimle kalması için neleri feda edebileceğimizi? Ve bu durumdaki binlerce gözü yaşlı insanı? Gelin hep beraber el ele Organ bağışına destek verelim ve duyarlılık gösterelim.” Haber: Süheyla BAYRAM

Editör: TE Bilişim