Ordu Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, organ bağışına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Müdür Kasapoğlu, “Bizler de Ordu İl Sağlık Müdürlüğü olarak daha önceki yıllarda olduğu gibi 2020 yılında da organ bağışı ve nakli konusunda vatandaşlarımızı doğru bilgilendirmek ve bağışçı sayısını artırabilmek amacıyla ilimizde gerek sağlık çalışanlarımıza gerekse halkımıza yönelik eğitimlerimizi hızlandırarak devam etmekteyiz.” Dedi.


ORDU ORGAN BAĞIŞINDA 13. SIRADA…
“Organ Bağışı, kişi hayatta iken, kendi iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisinde kullanılmasına izin vermesidir” diyen Müdür Kasapoğlu, “Sağlık Bakanlığının verilerine göre; 2013-2020 yılları arası ilimizde 12 bin 521 vatandaşımız organ ve doku bağışında bulunmuştur. Söz konusu verilere göre ilimiz Türkiye sıralamasında 13. Sırada yerini almıştır.” Diye konuştu.

237 BEYİN ÖLÜMÜ TESPİTİ SONRASI AİLELER BAĞIŞ YAPTI…

Müdür Kasapoğlu, “ İlimizde organ nakli için bugüne kadar toplamda 237 beyin ölümü tespiti sonrası 82 ailemiz organ nakli için onay vermiştir. Organ nakli için onay veren ailelerimiz, nakil yapılan alıcı hastalarımızın durumlarını merak etmekte olup, bu konuda ailelere gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır.” Dedi. Haber: Derya KARA



 

Editör: TE Bilişim