2018 yılında Ünye Devlet Hastanesine toplam 691.032 hasta başvurusu gerçekleşirken bu rakam 2019 yılında 725.656 olarak gerçekleşti. 2019 yılında toplam 20.770 hasta yatarak tedavi altına alındı.  Yine 2018 yılında Acil servise müracaat eden hasta sayısı 210.960 iken 2019 yılında artarak 215.023 şeklinde gerçekleşti. Eski Ünye Devlet Hastanemizde 204 yatak kapasitesiyle doluluk oranının % 53 iken yeni hastanede 330 yatak kapasite üzerinden yapılan hesaplamada ise doluluk oranı %69.8 olarak gerçekleşti.

2019 yılında 5 yataklı olarak faaliyet sürdüren 1. Seviye Genel Yoğun Bakım Ünitesinin kapasitesinin artırılarak 10 yataklı 3. Seviye Erişkin Yoğun Bakım Ünitesine dönüştürdüklerini belirten Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Tamer Kutlu: “18 yataklı 2. Basamak Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi ve 5 yataklı 1.Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım ile birlikte toplam 33 yataklı yoğun bakım ünitesiyle hizmetimizi sürdürüyoruz. 2019 yılında Yoğun Bakım Ünitelerimizin yatak doluluk oranları yüzde doksanın üzerinde gerçekleşti. Bunun yanı sıra 300 olan tescilli yatak sayımızı da 330’a yükselttik” dedi.

330 yataklı Ünye Devlet Hastanesinde 2019 yılında hasta sayılarında ciddi artış meydana geldiğini belirten Başhekim Kutlu; “Bunun en önemli sebebi yeni hastanemizin modern mimarisi, tek ve çift kişilik nitelikli odalarıyla adeta bir otel konforunda hizmet vermesi. Ayrıca eksik olan hekim kadrolarına yapılan atamalarla birlikte gerek tıbbi cihaz ve gerekse sunulan sağlık hizmetlerinin çeşitlendirilmesi sayesinde daha fazla vatandaşımız bu hizmetlerden yararlanma imkânına kavuşmuş oldu. Vatandaşlarımız artık tedavi için başka hastanelere gitmediği gibi çok daha güvenli ve kaliteli sağlık hizmeti alabileceği Ünye Devlet Hastanemizi tercih ediyorlar. 2020 yılında da vatandaşlarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sürdürme yolundaki çabamız artarak devam edecektir” şeklinde konuştu.

Ünye ilçemize böylesine büyük bir yatırımın kazandırılmasını sağlayan, her zaman desteklerini hissettiğimiz başta Genel Başkan Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş olmak üzere Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanımız Ordu Milletvekili Dr.Şenel Yediyıldız’a ve diğer Ordu Vekillerimize, Sağlık Müdürümüz Dr.Mustafa Kasapoğlu’na, Belediye Başkanımıza, İlçe Başkanımıza ve emeği geçen tüm devlet büyüklerimize halkımız ve sağlık çalışanlarımız adına teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu. *Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim