Ünye Devlet Hastanesinde tedavi gören bir hastanın yakını, dün sabah saatlerinde Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Çetin Karadağ’ı darp etti.

Olay sonrası kafasına darbe alan Dr. Çetin Karadağ, meslektaşları tarafından tedavi edildi.

Olay sonrası Ordu Sağlık İl Müdürlüğü açıklama yaparak, şiddet olayını kınadı.

SAĞLIKTA ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ…

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından olaya ilişkin şu açıklama yapıldı: “Ünye Devlet Hastanesinde tedavi gören bir hastanın yakını, 15 Nisan 2021 tarihi saat 11:10 sularında Ünye Devlet Hastanesinde görevli Genel Cerrahi Uzmanımıza fiziksel şiddet kullanıp darp etmiştir. Bir sağlık çalışanımızın görevi başında darp edilmesi kesinlikle kabul edilemez bir durumdur.

Vatandaşlarımıza her türlü şartlarda hizmet sunma gayretiyle çalışan sağlık personelimizin bu gibi olaylara maruz kalması onur kırıcı, gönül kırıcı, üzüntü veren bir durumdur. Şifa veren ellere vefa gösterilmesi konusunda toplum bilincini artırmak için hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın fedakârca sürdürdükleri çalışmalarını her fırsatta dile getireceğiz ve bu çirkin saldırının da sonuna kadar takipçisi olacağız. Sağlık çalışanımıza karşı yapılan saldırıyı kınıyor ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

BAŞKAN ZENGİN: “ŞİFA VEREN KİŞİYE NASIL SALDIRIRSINIZ”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin ise sosyal medyadan yaşanılan çirkin olayı paylaşarak, “Ünye Devlet Hastanesi Genel cerrahi uzmanı üyemiz Dr. Çetin Karadağ kendini bilmez bir hasta yakını tarafından poliklinikte darp edilmiştir. Şifa veren kişiye nasıl el kaldırırsınız.” İfadelerine yer verdi. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim