“SALGIN BİTTİ GİBİ HAREKET EDİYORUZ”

“Koronavirüsü salgını henüz bitmedi” diyen Enginyurt, “Buna bitti dememiz için aşısının bulunması gerekiyor. Aşı çıkana kadar bizler vatandaşlar olarak tedbiri elden bırakmamız gerekiyor. Ama tüm Türkiye’de de olduğu gibi Ordu’da da şunu görüyoruz. Sanki vakalar bitti. Her şey normale döndü gibi bir durum var.” Diye konuştu.

“ŞUAN Kİ HASTA BAŞVURULARI YASAKLI DÖNEMİ GEÇTİ”

Enginyurt, “Ben her zaman dediğim şeyleri tekrar söylemek istiyorum. İşimiz olmadığı sürece, sağlığımızla ilgili bir sorunumuz olmadığı sürece izole bir hayat yaşamaya alışmalıyız. Maske kurallarına mutlaka uymalıyız. Bilindiği gibi birçok ilde maske zorunluluğu getirildi. Muhtemelen önümüzdeki haftalarda da Ordu’da da maske takma zorunluluğu getirilecek. Çünkü vakalar ülkemizde olduğu gibi Ordu’da da artmaya başladı. İzoleyken, evimizdeyken azalan vakalar, yaşamın normale dönmesiyle birlikte tekrar artmaya başladı. Yoğun bakımda, servislerde yatan hastalarımız var. Koronavirüs salgınında yasakların olduğu dönemden daha fazla hasta başvuruları olmaya başladı. Bu çok tehlikeli bir durum. Bu yüzden vatandaşlarımız tedbiri elden bırakmamalı.” Diye konuştu.

“HER ŞEY BAŞA DÖNEBİLİR”

Sağlık Bakanlığının her akşam güncel verileri paylaştığını ifade eden Enginyurt, son olarak ise şunları söyledi: “Verileri karşılaştırdığımızda iyileşen hasta sayımız, tespit ettiğimiz hasta sayısının çok çok altına düşmüştü. Şimdi bu tablo tersine düştü. İyileşen hasta sayımız düşerken, yeni vaka sayılarımız hızla arttı. Yeni vaka sayıları iyileşen hasta sayısının iki katına çıktı. Bu her şeyin başa dönmesini gerektirebilir. Bu çok tehlikeli bir durum. O yüzden vatandaşlarımız sosyal mesafe, maske ve temizlik kuralına uymalıdır. Ayrıca kalabalık ortamda bulunmamalıdır.” Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim