Merhaba sevgili ruh yoldaşlarım,

Retrolar mevsimi geldi. İlk Retro, karmanın efendisi Satürn ile başlıyor. Bu transit 23 Mayıstan, 11 Ekime kadar uzanıyor. Satürn ne iş yapar derseniz en basit tanımıyla Zodyak’ın sert, otoriter, büyük babası olarak düşünebilirsiniz. Otoriteyi, kısıtlamaları, sağlam yapıları, bütünlüğü ve sorumlulukları yönetir.  Satürn ileri harekette olduğu zamanlarda bu temalara çalışır ve bunları sağlamak için çeşitli sınavlara tabi tutar ve doğru yöne yönlendirir bizleri. Fakat Retro (geri) harekete geçtiğinde bu temalar söz konusu olduğunda adımlarımızı geri atabiliriz.

Tüm Retrolar da geçmişten gelen olayların yeniden yüzeye çıktığını görürüz. Özellikle Satürn Retro’sunda daha olgun ve daha akıllı davranmak için ideal bir zamandır. Bunun yanı sıra Satürn Retrolarında sınırlar belirlemek ve koymak normal zamanlarda olduğundan daha önemlidir. Bu zaman diliminde günü kurtarmak için kaçmak yerine sonunda hüsrana uğramak olsa bile önümüze gelen sorunları çözmeye yönelmeliyiz. Bu yapmadığımız takdirde kaçtığımız durumlardan veya kişilerden zarar ve kayıplara uğrayabiliriz. Retrolar, gözümüzden daha önce kaçırdığımız şeyleri görmemizi sağlamakla kalmayıp aynı zamanda farklı bakış açıları kazanmamıza da katkıda bulunuyor. Özellikle ilk ve son iki hafta ekstra önemlidir. Çünkü etkiler daha belirgindir.

Satürn’ün Kova burcunda ki Retro’su kolektife işaret ediyor. İnsanlık ve onun yararına olan bütün her şeyi destekliyor. Bu yarım kalan bir işi tamamlamaktan tutunda, bir sistemin yeniden değerlendirilmesinden, toplumsal sağlığa kadar olan yaklaşımları yeniden ele alıp, belki teknolojik veya bilimsel ayarlamaları içerebilir. Pandemiyi temel alırsak aşılamanın artacağı, tekrar sosyalleşip toplumsallaşmanın nasıl olduğunu yeniden keşfederken, hayatta kalabilmek için bireyselden çok kolektife hizmet etmemiz gerektiğini düşünebiliriz.

Kişisel alanda baktığımızda bozuk yapılar hayatımızdan uzaklaşırken temeli sağlam yapıların daha da güçleneceğini görebiliriz.  Sorumluluklarımız artabilir ya da biz öyle hissedebiliriz.  Bu süreçte kendimize, bedenimize, ruhumuza ve zihnimize tekrardan bir bakış atıyoruz. Özellikle ilişkiler yoluyla karşımıza çıkabilecek yapılandırmalara ve yeniden değerlendirmelere dikkat etmemiz gerekiyor. Bu süreç aynı zamanda içe dönüşü de kapsadığından birine haksızlık yaptıysanız pişmanlık hissini yükselecektir.  Aynı şekilde size yapılan haksızlıklarda pişmanlıkla sonuçlanacak geri dönüşler artacaktır. Bu geri dönüşlerde onlara yapacağınız tek şey, kendi sınırlarınız için de mutlu olduğunuzu ve neyi kaybettiklerini göstermek olmalıdır. Çünkü sabırlı olup, sağlam adımlar attığınızda, daha fazla ilerleyeceğinizi ve en güzel ödülleri kucaklayacağınızı göreceksiniz. Unutmayın ki Satürn ödülleri öyle basit değil, sizi şaha kaldıracak kadar büyüktür.

Satürn Retro’su aynı zamanda hem fiziksel hem de ruhsal olarak kendimizi halsiz ve yorgun hissetmemize sebep olabilir. Bu da demektir ki bedenimizi ve ruhumuzu dinlememiz gerekir. Ayrıca  9 Temmuz’a da dikkat çekmek istiyorum. Önemli astrolojik olaylardan olan Satürn-Uranüs karesini tekrar deneyimliyoruz. En yorucu ve zorlu zamanlar 9 Temmuz haftası olacaktır diyebiliriz. Beklenmedik olaylar ve ani gelişmeler gün yüzüne çıkacaktır. Asıl kopmalar ve yıkılmalar bu zaman aralığında daha da belirginleşecektir. Bu dönemde yaşanan bütün kaotik olaylar en son 31 Aralık 2021 de son şeklini alıp, 15 yıl boyunca açılmamak üzere kapanacaktır.

30. yaş döngüsüne girenler hayatlarında bu etkileri daha belirgin hissedeceklerdir. Satürn 30 yılda bir Zodyak’taki döngüsünü tamamlar.  Bundan dolayıdır ki bu döngü hayatımızın tamamına yayılacak ve etkileyecek yapılandırmalara denk düşmektedir.

Sonuç olarak 4,5 ay boyunca Satürn bize karşımıza çıkan bütün zorlukları ya da engelleri aşmamız gerektiği konusunda ısrar edecek. Aynı zamanda bir teslimiyet ve tekâmül zamanıdır. Pandeminin bütün dünya üzerinde büyük etkileri oldu ve insanlık olarak bir travma yaşıyoruz. Özellikle de bunun için sınırlarımızı belirlemek gerçekten çok önemli. Aşılanmanın arttığı ve yaz aylarının geldiği bu dönemde içimiz umutla doluyor. Fakat henüz daha sosyalleşmeye dikkat etmemiz ve mesafeleri korumamız gerektiği konusunda bizleri uyarıyor.

Astrolog

Pınar Bayraktar