BELEDİYEDEN ÇIKARILAN İŞÇİLER AİLELERİ İLE OBB ÖNÜNDE TOPLANDI

Ordu kamuoyu son günlerde 6 farklı yerden yaklaşık 250 bin lira maaş aldığı iddia edilen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. M. Hilmi Güler ve işten çıkardığı 14 kişi ve ardından 65 işçi alımı ilanını konuşuyor.

Tepkiler bugün Ordu Büyükşehir Belediyesi önüne de yansıdı. İşten çıkarılan 14 Ordu Büyükşehir Belediyesi eski personeli aileleri ile hatta 45 günlük bebeği ile birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Meydanı’na gelerek basın açıklaması yaptı. Ortak basın açıklamasını Ordu Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Rahmi Çakar yaptı. Yağmur altında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Rahmi Çakar; “bugün burada işten sebepsizce iş akdi fes edilen 14 arkadaşımızla birlikte sesimizi duyurmak için geldik. Arkadaşlarımız 5 yılı aşkın zamandır Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde gecesini gündüzüne katarak çalışan emekçilerimizdir. 7 Ekim pazartesi sabahı, işlerinin başına gittiklerinde, hiçbir sebep gösterilmeden ellerine ulaşan tebliğ kağıtlarıyla işten çıkarıldıklarını öğrendiler. Tabi ki dünyaları başlarına yıkılmıştı. Şunu da özellikle belirtmek isteriz ki, buradaki hiçbir arkadaşımız hakkında işten çıkarılmadan önce haklarında tutulmuş hiçbir tutanak ve uyarı bulunmamaktadır. Burada toplanmamızın tek amacı haklı olan ekmek davamızın peşine düşmektir. Başka hiçbir amacımız yoktur” dedi.

“GÖRÜŞMELERİMİZ SONUÇSUZ KALDI”

Belediyeye ve Ak Parti teşkilatına zarar vermemek için 3 haftadır parti teşkilatı, milletvekilleri, sendika başkanları ve  son olarak da Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile Samsun’da görüşüp durumu arz ettiklerini belirten Rahmi Çakar ancak tüm bu görüşmelerden sonuç alamayınca basın açıklamasını yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

“NE VİCDANA NE DE MÜSLÜMANLIĞA SIĞMAZ”

İşten çıkarılanların evli ve çocukları olduğunu ve kış mevsimi öncesi yapılan bu uygulamanın zulüm olduğunu belirten Başkan Çakar; “ekmek namustur. Ekmek üzerinden siyaset yapılmaz. İdare bu 14 kişinin neden işten çıkarıldığını raporu ile kamuoyuna açıklamalıdır. Kış ayında sokağa atılan emekçileri itibarsızlaştırmak için söylenen yalanlar ne vicdana nede Müslümanlığa sığmaz” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Başkan Çakar daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz ay gerçekleştirilen İştanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki işçi çıkarımıyla ilgili sözlerini hatırlattı ve tek tek okudu: “Belediye başkanlarının görevi devri sabık peşinde koşmak değil, en verimli hizmetleri getirmek için çalışmaktır. Sendika değiştirme baskısından işten atmalara pek çok vicdan yaralayıcı habere rastlıyoruz. Belediye başkanlarının kurumlarını yönetme tasarrufu, ekmek paralarını kazanma peşindeki insanların hayatlarını altüst edebilecekleri anlamına gelmiyor. Ahı olan insanların üzerine ne siyaset ne hizmet inşa edilebilir. Varsa birkaç katı örnek bahane edilerek yüzlerce kişinin ekmeğiyle oynanması ne hakka ne adalete sığar. Tüm kamuda taşeron şirketler üzerinde çalışan işçileri kadroya geçirdik. Son aylarda bazı belediyelerimizde yaşanan hadiseleri üzüntüyle takip ediyoruz. Bizler İBB başına geldiğimizde bir tek kişinin dahi ekmeğiyle oynamadık. Kimseyi ekmeğinden, aşından etmedik. Ne araçlarla ne personellerle uğraştık.”

“BİZLER UZLAŞMADAN YANAYIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sözlerine rağmen Ak Partili bir belediyenin önceki belediye başkanına yakın olan kişileri seçmesini sizlerin vicdanına bırakıyorum diyen Çakar sözlerini şöyle tamamladı: “Sonuç olarak; “en mükemmel adalet, insanın kendi vicdanıdır. Bu arkadaşlarımız 5 yıl boyunca ordu Büyükşehir Belediyesi’nde görev alan emekçiler olarak, başları dik vicdanları rahat. Bu zulmü reva görenleri de kendi vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz. Bizler Ben-Bir-Sen Memursen yetkilileri olarak diyoruz ki; “Sayın Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. M.Hilmi Güler beyefendi. Bizler elimizi uzatıyoruz. Lütfen gelin elimizi tutunuz. Bizler uzlaşmadan yanayız. Uzatılan el bırakılmaz.”

Öte yandan basın toplantısına katılan işten çıkarılan 14 işçi ve yakınlarının ellerinde bulunan; ‘552 projenin 1’i bizmiydik başkanım’, ‘Hilmi Abi bekliyorduk işimizden olduk’, ‘kapının önüne konan, canları yanan, yuvaları başlarına yıkılan, işleri ellerinden alınan insanların ahı üzerinde ne siyaset ne hizmet ne bina edebiliriz. Recep Tayyip Erdoğan” ve ‘babamı neden işten attın Hilmi amca” gibi daha bir çok döviz dikkat çekerken, basın toplantısı olaysız bir şekilde sona erdi. Haber: Muzaffer ŞENSOY

Editör: TE Bilişim