Yapılan toplantıda Başkan Şenlikoğlu, göreve başladığı günden bu zamana kadar geçen süre zarfında kurum içerisindeki değişiklikler ve belediye çalışmaları hakkında basın mensuplarına bazı bilgiler verdi.

Giresun’un çevre illerle hizmet yarışına başladığına da vurgu yapan Başkan Şenlikoğlu açıklamalarında şunları dile getirdi;

“Göreve geldiğimiz günden itibaren parti rozetimizi çıkardık ve Giresun rozetimizi taktık. Giresun sevdamız ile çıktığımız bu yolda bize oy veren vermeyen herkesi kucaklayarak şehrimizi hak ettiği noktaya taşıyacağız. Seçim bir yarıştı ve geride kaldı. Artık hizmet yarışı başladı. Giresun’umuzu çevre illerle yarışır hale getirmek istiyoruz. Bu süreçte şehrimizde yaşayan ve görüşü ne olursa olsun ayrımcılık yapmadan herkesten destek bekliyoruz.”

Kısa süre içerisinde belediyede ki çalışmaların temposunu arttırdıklarını ve belediye birimlerinin daha etkin çalışmasını da sağlayacaklarını söyleyen Başkan Şenlikoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Belediyemizde yaklaşık 1650 kişi çalışıyor. Kimsenin siyasi görüşü bizi ilgilendirmiyor. Yeter ki belediyedeki verilen işini laikiyle yapsın. İşine sımsıkı sarılsın bize yeter. Bize çalışacak adam lazım. Belediyede ki çalışan tüm arkadaşlarımız ile bu şehir için güzel şeyler yapacağız. Ben şehre fayda sağlayacak ve bu şehir için alın teri dökecek işçi kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın her zaman yanındayım. Göreve geldiğimizde ve mali tablolara baktığımızda belediyenin kısa ve uzun vadede önemli ödemeleri ve borçları var. Belediye Şirketi’nin borçları hariç, şuanda toplam borç 215 milyon civarında. Şirketin toplam borçları da bu rakama eklendiğinde 250 milyon civarında bir borç tablosu var. Kısa vadede toplamda 42 milyonluk bir çek ödemeleri mevcut. Bu ağır tabloda ödemeler ile gerekli çalışmaları yürütürken, bir yandan da rutin işlerimize ağırlık veriyoruz.”

Belediye bünyesinde bulunan resmi plakalı araçların hepsinin bir havuz içerisinde toplandığını ve ihtiyaç olduğunda buradan alınarak kullanılacağını ifade eden Başkan Şenlikoğlu konuşmasında şunları da dile getirdi; “Belediye hizmet araçlarımıza araç takip sistemi takacağız ve bu sayede belediye adına kullanılıp kullanılmadığını gözlemleyeceğiz. Diğer bir konu olarak ta personel takip sistemini aktif hale geçireceğiz. Takip sistemi ile mesaiye gelen çalışanlarımızın işlerine saat kaçta girip çıktıklarını belirleyeceğiz. Yapacağımız bu uygulamalarda ki amacımız ise herkesin güzel şehrimiz Giresun için bütün gücü ve gayretiyle çalışmasıdır.”   *YENİDÖNEM

Editör: TE Bilişim