Cumhuriyet Halk Partisi 37. Olağan İl Kongresini yaptı. Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen kongreye, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Parti Meclisi Üyesi Yunus Emre, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, delegeler, Saadet Partisi İl Başkanı Erkan Temiz ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Karagöz katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, kongrede yaptığı konuşmada, partililerle şimdiye kadar birçok kongrede birlikte olduklarını belirterek, bu kongrelerde partinin enerji topladığını ve yenilendiği söyledi.

Türkiye'de tek adam yönetimiyle karşı karşıya olduklarını, bu yapının kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırdığını öne süren Torun, "Bu yapı 'Sadece ben bilirim' anlayışı ile hareket ederek diyalogdan uzak, sayısal çoğunlukla hareket edip her alanı etkilemektedir. Ama ne yaparlarsa yapsınlar bu milletin vicdanında, bu milletin aklında her zaman demokrasi olacak, her zaman hukuk olacak, her zaman özgürlük olacak." diye konuştu.

Torun, vatandaşların Türkiye'nin bazı gerçekleriyle zaman zaman karşı karşıya kaldığını, çarşıya pazara çıkıldığında, bir ihtiyaç alınmaya çalışıldığında bunun ortaya çıktığını savundu.

"Artık üreterek siyaset yapmak zorundayız"

CHP'nin bu noktada üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu dile getiren Torun, şöyle devam etti:

"Eğer bu ülkenin kurucu partisiysek, her türlü zorluklara dayanarak bu günlere geldiysek şimdi de kurtarıcısı olmak zorundayız. Bu ülkeye kaybettiği değerleri kazandırmak zorundayız. Muhalefetimizi daha bilinçli ve halkımızın anlayacağı şekilde yapmak zorundayız. Bilgiyle ve üreterek artık siyaset yapmak zorundayız. Vatandaşımızı eğer ikna edeceksek, içinde bulunduğumuz durumu kendisine ifade edeceksek bunu mutlaka bilgiyle yapmak durumundayız. Bir vatandaşımızın yanına gittiğimizde onu anlamalı ve onun aynı dilde konuşmalıyız."

Torun, Türkiye'nin beş temel sorununun demokrasi-hukuk, eğitim, dış politika, toplumsal barış ve ekonomi olduğunu iddia ederek, CHP kadrolarının bütün bu sorunlara çözüm getireceğini, buna herkesin inanması gerektiğini söyledi.

Gelinen süreçte vatandaşların her şeyin farkında olduğunu belirten Torun, şöyle konuştu:

"Yaptığımız bütün anketlerde ve saha değerlendirmelerinde görülüyor ki bu iktidarın sonu geldi. Ama şu anda vatandaş bizi gözlüyor. Eğer biz onların karşısına birlik ve beraberlik içerisinde çıkarsak ve sorunların çözümüne katkıda bulunmak adına o projelerimizi ortaya koyarsak bu sorunu aşarız. Buna yürekten inanıyoruz. 31 Mart'ta başardık, 23 Haziran'da başardık. İnanıyoruz ki yapılacak ilk seçimde de başaracağız. Yereldeki başarımızı genelde de ortaya koyarak Millet İttifakı'nı iktidara getireceğiz."

Av. Atilla Şahin ve listesi göreve getirildi

Konuşmaların ardından kongre seçimlerine geçildi. Seçimlerde Av. Atilla Şahin, Osman Güngör ve Osman Çakmak’ın listeleri yarıştı. 450 Delegenin oy kullandığı İl başkanlığı yarışında 450 delegenin 225’inin oyunu alan  Av. Atilla Şahin’in ve listesi göreve getirildi. Seçimlerde Osman Güngör’ün listesi 201 ve Osman Çakmak’ın listesi ise 14 oy aldı.

Şahin’in listesi

Av. Atila Şahin'in başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Atilla Çoluk, Barış Sayan, Bulut Gürsoy, Derya Gürsoy, Devrim Mert, Eda Zeliha Memecan, Ersin Yakan, Fusün Erbaş, Gözde Öz, Gözde Gül Tahtabacak, Kani Ergün, Mahir Çol, Mehmet Kaptanoğlu, Meltem Saraner Yıldız, Mert Yüksel, Nedim Yavuz, Nurgül Kapan, Onur Doğan Lafçı, Samet Akbaş, Şahin Kalafat. *Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim