Saat 20:00’de Ordu Altınordu ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda Ordulularla buluşan Ekrem İmamoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

 “Harika, ne güzel görünüyorsunuz. Ben sabaha kadar gitmem. Var mısınız? Çok teşekkür ediyorum. Sizler kimi karşılıyorsunuz biliyor musunuz? Evladınızı karşılıyorsunuz. Bu coğrafyanın çocuğunu, sizleri hiçbir zaman mahcup etmeyecek yol arkadaşınızı karşılıyorsunuz. Sizlerle bir arada olmaktan gurur duydum. Bütün Karadenizli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. 

23 Haziran’da bir bayram daha yapacağız. Bu kardeşiniz 31 Mart’tan sonra buraya sizleri ziyarete belediye başkanı olarak gelecekti. Ben yine dedim ki “Acaba ertelesem mi 23 Haziran’dan sonraya” sonra karar verdim. “Bu millet seni seçti, sen belediye başkanısın” dedim ve sizleri ziyarete geldim.

23 Haziran sadece bir İstanbul seçimi değil. 23 Haziran aynı zamanda demokrasiye dönük bir mücadele günü. Ben sadece İstanbul belediye başkanı seçilmeyeceğim. Ben demokrasi mücadelesi vereceğim. Ne yazık ki bir avuç insan bizim demokrasi sürecimize zarar verdi. Hakkımızı gasp etti ama biz milletçe İstanbul’da bunu yapanlara en sert cevabı yine sandıkta vereceğiz sandıkta. Düşünün. 4 oy atıyorsunuz 3’ü sağlammış, biri çürükmüş. Allah bunlara akıl versin.

Bu kardeşiniz yol arkadaşlarıyla beraber yola çıktı ve 18 gün hizmet etti. 18 günlük hizmette insanları mutlu eden bu kardeşinizi kıskandılar, çıldırdılar. Başladılar saçmalamaya. Neymiş, Ekrem nereliymiş, neymiş Ekrem Yunanmış. Bunu diyenlere de Allah akıl versin.

 Neymiş “Ekrem pontusmuş, teröristmiş” Allah onu diyenlere de akıl versin. Bol bol amin deyin. Ancak o zaman akılları başlarına gelir.

Trabzon’a giderken neymiş efendim “Terör örgütlerinin kucağında gelmişim. Anamın kucağından başka kucak bilmem. Allah onu diyenlere de akıl fikir versin.

Birazcık delirdiler. 18 gün hizmet ettim ya. Bu kardeşiniz sizlerle 1800 gün edersem var ya bunlar kafayı yerler.

Editör: TE Bilişim