TOMAKİN: "CUMHURBAŞKANIMIZI MAHÇUP ETMEDİK"

TOMAKİN: "YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"

Ordu'da bir dönemin gergin siyasetinin geride bırakıldığına işaret edilen açıklamada birlik be beraberliğin yeniden tesis edilerek önemli kazanımlar elde edildiğine dikkat çekildi. Bir yıllık çalışmaların sonucu "Cumhurbaşkanımızı mahçup etmedik" ifadesiyle taçlandırıldı.

ESKİ-YENİ HERKESİ KUCAKLAYAN BİR ANLAYIŞ

İl Başkanı Halit Tomakin, parti binasında yaptığı açıklamada, "26 Ekim 2018 tarihinde Dünya Lideri Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldığım yetki belgesi ile Ak Parti Ordu İl Başkanı olarak göreve başladım" dedi.

Başkan Tomakin, 31 Mart yerel seçimlerine dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı:

"Aynı Aşk, aynı heyecan, aynı coşkuyla, 2001 ruhu ile çalışmalarımıza başladık. İlk iş olarak parti içindeki birlik ve beraberliği sağlamak adına önemli faaliyetlerde bulunduk. Dışarıda kalmış, partim adına ben ne yapabilirim sevdasında olan eski yeni demeden tüm dava kardeşlerimizi kucaklayarak onarın da yönetime katkı yapmalarını sağladık. 31 Mart seçimleri arifesinde sorunlarını tespit ettiğimiz ve büyük bir risk de alarak 8 İlçe Teşkilatında görev değişikliğine giderek, bu ilçelerimizde yeni yapılanmaya gittik, teşkilatlarımızın can damarı olan mahalle yapılanmasını revize ederek Ordu’nun 772 mahalle başkanına WhatsApp grubu kurarak en ücra köşedeki bir sorunu ve talebi anında çözüme kavuşturmak için gayret gösterdik , 108 bin üyesi , her sandıkta 9 kişi olmak üzere 20 bin sandık görevlisi ile Ordu’da teşkilatlanmamızı % 100 tamamladık dedi."

31 MART SEÇİMLERİNDE ORDU TEŞKİLATLARI İLK 10'DA

Başkan Tomakin, "Kısa sürede tüm bu hazırlıklarımızı tamamlayarak 31 Mart 2019 mahalli seçimlerine geldik. Adaylarımızı belirlerken bir Santraç ustası kadar mahir, elmas işçisi kadar nazik ustalıkla belirlemek zorundaydık. Öyle de yaptık. Kamuoyunda Büyükşehir Belediye Başkanı, Ünye, Fatsa, Altınordu gibi büyük ilçelerimizin başkanları yeniden aday gösterilmeyişi sebebiyle sanki bir olumsuz hava gösterilmeye çalışılıyor ve çoğu ilçelerde AK Parti’ye şans verilmiyordu. Başta Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ak Parti'nin Kurucu Genel Başkan Yardımcısı, Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı, efsane Enerji Bakanı hemşehrimiz olmaktan büyük gurur duyduğumuz, plan ve proje adamı Dr. Mehmet Hilmi Güler ağabeyimizi aday gösterdik. Büyük İlçelerimizde de hemşehrilerimizin isteği doğrultusunda adaylarımızı yenileyerek seçimlere gittik. Hamdolsun, teşkilatlarımızın olağanüstü gayretleri ve Ordulu kardeşlerimizin büyük desteğini alarak 20 de 19 yaparak başarı sırasında Türkiye’de ilk 10 il arasına girdik. Cumhurbaşkanımızı mahcup etmedik." dedi.

ERDOĞAN ÖNCÜLÜĞÜ, BAHÇELİ DESTEĞİ

Başkan Tomakin, Yeni Türkiye başarısındaki Cumhur İttifakı anlayışına da dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu:

"Dünya liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde, bilge devlet adamı Devlet Bahçeli'nin desteği, Cumhur ittifakı ile birlikte yaşanabilir, yeniden büyük Türkiye, yeni bir dünyanın temelleri hızla yükselirken, aynı paralelde bizde yerelde, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, İlçe Başkanlarımız, İl Yönetim kurulu üyelerimle ve Cumhur ittifakı ile birlik ve beraberlik içinde Ordumuzun geleceği, büyük ve kalkınmış bir Ordu için çalışacağız, Ordulu kardeşlerimizle birlikte daha yapacak çok işimiz, yürüyecek çok yolumuz var.  Allah çıktığımız bu yolda, dava kardeşlerimle birlikte bizleri mahcup etmesin" dedi.

Editör: TE Bilişim