Şahin: Alım gücü artık yok!

Konuşma yapan CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, ekonomik krizin mutfakta yangın çıkardığını geçtiği günlerde bir ev hanımının markette derdinidinldiğini ve hanımefendinin zamlara başa çıkamadıklarını söyledi ve ekledi, “ hayat pahalılığı artıyor, insanlarımızın gelirleri arttı mı? Geçen sene en yüksek maaşlara ortalama yüzde 25 ila yüzde 30 civarında zam yapıldı. Peki sadece gıda da yüzde 60 ile yüzde 120 arasında bir fiyat artışı varken eğer ki elde ettiğiniz yüzde 25 ile 30 arasında ise fakirleştiniz demektir. Dolayısıyla alım gücü artık yok.”

Ben ekonomist değilim

Ben ekonomist değilim diyerek sözlerine devam eden Şahin, “dolayısıyla ekonomiyi bilenlere bırakıyorum. Ancak şu kadarını görüyorum ki vatandaşın cebi artık yanıyor. Ülkeyi yöneten arkadaşlarımız her şey güzel olacak diyor. Yeni bir model bulduk diyorlar. Bu model dünyada asla uygulanmamış hiçbir yerde örneği olmayan ve sonuçlarının ne olacağı meçhul olan bir yöntem. Daha doğrusu yöntemi de açıklayamıyorlar da böyle bir yöntem bulduk diyorlar. Bu yeni yöntem değil arkadaşlar bu artık ülkenin yönetilemediğini gösteriyor.” Diye konuştu.

Şahin: Plansızlık var!

Şahin, Kara kışın ortasındayız o kadar plansız bir yönetim var ki doğalgaz kesintileriyle karşı karşıya kaldık. Bana bir mesaj geldi izninizle okuyayım ilgimi de çekti; 21.01.2022 tarihi saat 8 itibariyle 2. Bir emre kadar fiili doğalgaz çekişlerini yüzde 60 ile sınırlandırılmasına ilişkin gaz kısıntısı konulu  müteakip bilgilendirme yazılarımız tarafınıza gönderilmiştir. Eğer siz yüzde 60’tan fazla yakarsanız size ceza yazacağız diyor. Bu bir sanayi kuruluşuna gelen mesaj. Bütün gelişmiş ülkelerde şu vardır; eğer bir enerji krizi var ise bunu önce konutlara yaparsınız zira ülkenin üretimini engellemezsiniz. Sanayicilerin zararları o 3 gün içinde kat be kat arttı. Ekonomistlerimizden dinleyin olan biteni.” Dedi.

Şentürk: bildiğimiz bir gerçek var artık Türkiye yönetilemiyor

İyi Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, “ Bildiğimiz bir gerçek var artık Türkiye yönetilemiyor. Biz İYİ Parti olarak diyoruz ki bir an önce ülkeye zarar vermeyi bırakmaları adına sandığa gidelim diyoruz. Ülke ekonomik krizi iliklerine kadar yaşıyor. Artık bu duruma son vermeliyiz.” Diye konuştu.

Diğer parti teşkilatları da CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin’in dediklerine katıldıklarını ve ülke için iyi bir yol çizilmesi gerektiğini vurguladı. Haber: Sibel YILMAZ

Editör: TE Bilişim