İlçe programları nezdinde Fatsa ilçesine muazzam bir çıkarma yaparak esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Şanlıtürk, ilçede ayrıca kanaat önderleri ile de çeşitli istişarelerde bulundu. Fatsa programının ardından Altınordu ilçesinde de sahada ki çalışmalarıyla performansını artıran Başkan Şanlıtürk, parti binasında da İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

“TÜRKİYE, DÜŞMANCA BİR SENARYOYA MARUZ KALDI”

Türkiye ekonomisinin sert bir kuşatma altında olduğunu dile getiren Başkan Şanlıtürk; “Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi karşımızdaki tablonun hiçbir ekonomik temeli yoktur. Rasyonel mülahazalarla cari gelişmelerin izahı yapılamayacaktır. Kaldı ki fiyatların tırmanışı ekonominin teorik kalıplarına aykırıdır.

Döviz yükselirken borsanın düşmesi, üstelik piyasalarda anormal oynaklıkların kısır döngü içinde artış sergilemesi Türk milletinin ve Türkiye’nin düşmanca bir senaryoya maruz kaldığına bariz işarettir. Geçmişte benzerlerine şahit olduğumuz operasyonların bir yenisi daha sahnelenmektedir” dedi.

“OYUN BÜYÜK, OYUN VAHŞİ, OYUN DÜŞMANCADIR”

Başkan Şanlıtürk, açıklamasının devamında; “Stokçular, karaborsacılar, fırsatçılar, ekonomik bylokçular, iç ve dış ihanetin azılı failleri devreye girmişler, millete ve devlete saldırı üstüne saldırı planlayarak harekete geçmişlerdir.

Yine Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi; ‘Oyun büyük, oyun vahşi, oyun düşmancadır.’ Türkiye spekülatif atakların hedefindedir. Fiyat artışlarının içinde kim varsa, vatandaşlarımızın ekmeğine, sofrasına, cüzdanındaki paraya kimler doğrudan veya dolaylı musallat olmuşlarsa analarından doğduğuna pişman edileceklerdir.

Anlık fiyat değişimleri, gün içinde defalarca fiyat etiketlerinde yapılan tadilatlar en ince detayına kadar ele alınmalı ve bu vahim sorunun üzerine gidilmelidir. Fiyatların yükselmesi, faiz-döviz kuru arasındaki ilişkiyle değil, vatana ve millete yönelik ekonomik suikastla bağlantılıdır.

“TESLİM OLACAK BİR TÜRKİYE ASLA YOKTUR”

Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin temennisi de şudur: ‘Türkiye’nin döviz piyasasıyla oynayan kimlerdir? Vurguncular kimlerdir? Yağmacıların merkezi ve milliyeti neresidir? Bunların FETÖ’yle ve emperyalist komployla bağı araştırılmakla birlikte fiyat ve stok bylokçuları da acilen deşifre edilmelidir.’

Çünkü mesele milli güvenlik meselesi haline dönüşmüştür. Ederi bir dolar olan alçakların dolar üzerindeki oyunlarına teslim olacak bir Türkiye asla yoktur. Dik duruşumuzu bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Türk lirası milli itibarımız, ekonomik istiklalimizin ana direğidir” diye konuştu.

“HÜKÜMET DAR GELİRLİNİN YANINDA OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİR”

Enflasyon ve asgari ücret konusuna da değinen Başkan Şanlıtürk; “Ayrıca asgari ücretlinin Enflasyona ezdirilmemesi adına hükümetin verdiği asgari ücret oranı önemlidir. Son 50 yılın en yüksek asgari ücret artışı verilerek hükümet dar gelirlerinin de yanında olduğunu göstermiştir. Haber Merkezi

Verilen ücret bütün beklentilerin üzerindedir. Allah’ın izniyle milletimizin birlik ve bütünlüğünü muhafaza ederek bu zamana kadar bütün sorunların üstesinden geldiği gibi bu kur artışı üzerinde oynanan oyunların da üstesinden gelecektir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim