Uysal: Demokrasiden yanayız

Türkiye’nin bütünlüğünden yana demokrasisinden yanayız diyerek sözlerini sürdüren  Başkan Gültekin Uysal, “elbette ittifak modelleri bir strateji meselesidir. Türkiye için hem genel ölçülerimi hem stratejik değerlendirmeler yaptığımızda kendi düşüncelerimizi beyan ediyoruz. Bugün kendi adıma ifade edebilirim diğer siyasi partiler adına konuşamam. 6 siyasi partinin Büyük Millet Meclisi’nde yürüttüğü ortak paydada parlamenter demokrasiyle ilgili bir takım prensip ölçüleri hem onun dışındaki usul ve esaslar değerlendirmelerimiz bir çerçeve kavuşturuldu. Önümüzdeki süreçte birlikteliği sadece aritmetik denklem değil aynı zamanda siyasi kimyanın da oluşması açısından tarif etmemiz lazım” diye konuştu.

“Çok planlı bir şekilde tarım tasfiye edildi”

Uysal, “Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir derler. Çarşambaya gerek yok pazartesiden belli. Bu iktidar uluslararası kapital sistemini ele aldı. 80 yıllık Cumhuriyetin tüm birikimini tasnif etmek başta tarım olmak üzere bunu da başardılar. Bugün Türkiye şu soruyu sormak durumunda tarıma dayalı sanayilerin girdileri buğday, pamuk, ayçiçeği dünyada neden en fazla ithalat yapan bir ülke konumuna geldi bunu soracak. Birkaç gün önce haberlerde de vardı. Rusya’dan en fazla tarım ithal eden ülke Türkiye. Türkiye gibi 240 tane ülke ekilebilir dikilebilir bir arazisi olan coğrafyada en verimli arazisi olan alanda bile çiftçilerimiz alın terinin emeğini alamıyorsa bunu bu hale getirenler şapkasını önüne alacak bunu tartışacak” dedi.

Gültekin Uysal: Israrla paramız var ithalat yapıyoruz diyenler istikrarlı bir politikayı sürdürmedi

Israrla paramız var diye ithalat yapıyoruz diyerek getirilen noktada tarım gibi çay gibi fındık gibi özellikle Karadeniz coğrafyamızda değerli olan yüzbinlerce haneye etkisi olan bu ürünlerde de maalesef ülkeye istikrarlı bir politikayı sürdürmedi. Maalesef Türk çiftçisiyle yan yana olması gerekenler uluslararası kartellerin menfaatini daha evla görüyorlar. Zaman zaman hu politikalara şahit oluyoruz. Milletin temsilcileri gereğini yapsa bugün istikrarlı bir şekilde piyasaya hakimiyeti olan bu ürünlerde Türk çiftçisi de bölge insanı da daha refah içinde yaşar.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’ta gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Enginyurt, son zamanlarda ki zamları eleştirdi. Gelen elektrik faturalarının ev kirasına denk benzetmesi yaptı.

Enginyurt: Derhal zamları geri çekin

Enginyurt, yetkililere seslenerek, “ derhal elektrik, doğalgaz fiyatlarını geri çekin bu milletin alım gücü düşmüş ödeyemeyecek ve icralık olmaya başlayacaktır doğalgazlar kesilmeye başlandı. Elektrik faturaları ödenemez hale geldi. Millete yeni bir yük binmiştir. İktidar zamları derhal geri çekmelidir.

“fındığın fiyatını 4 dolara çıkarın”

Fındık fiyatına da değinen Enginyurt, “ Fındık Mahsulleri Ofisi ileri geri konuşacağına kar ettim zarar ettim diyeceğine fındık fiyatlarını derhal 4 dolar seviyesine çıkarmalıdır. Fındık fiyatı açıklandığında 3 dolar 10 sent olan fındık şu an 2 dolar seviyelerine düşmüşse burada devlet zarar ediyor. Toprak Mahsulleri Ofisi zarar ediyor, çiftçi ve üretici zarar ediyor, daha fındık taban fiyatı açıklanmaya gerek kalmadan bugün itibariyle TMO Tarım bakanlığı fındık fiyatını 4 dolara çıkarmalıdır.

Çiftçilerimiz ilkel metotlara dönmek zorunda kalacak ama maalesef tezek bulamayacak

Gübre ve ilaç fiyatlarına gelen zamlara tepki gösteren Vekil Enginyurt, “ gübre ve ilaç fiyatlarıyla çiftçilerimiz ilkel metotlara dönmek zorunda kalacak ama maalesef tezek bulamayacak çünkü hayvancılık bitti,bu sebeple eski metotlara da dönülemiyor bu sene öyle zannediyorum ki çiftçimiz ne gübre atabilecek ne de ilaç atabilecektir. 7 tane gübre fabrikasını satarak bu ülkenin bu hale gelmesine sebep olan iktidardır. Bunun zorluğunu da çiftçimiz Şubat ayında gübre almaya gittiğinde yaşayacaktır.Haber: Sibel YILMAZ

Editör: TE Bilişim