Artık ihtiyaca cevap veremeyen Asarkaya Kent Ormanı yolu Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın girişimleri ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla hem genişletiliyor, hem de sıcak asfalt oluyor. Bu alanda çalışmalar devam ederken, diğer yandan Ünye Belediyesi de, Kent Ormanının adeta çehresini değiştiriyor.

Ünye’nin turizm konusunda nadir kentlerden biri olduğunu her fırsatta dile getiren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, özellikle sosyal belediyecilik alanında çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Asarkaya Kent Ormanı’nda seyir terası ve kafe ile ilgili proje çalışmaları devam ederken Başkan Tavlı, buraya yapılacak çalışmanın ortak akılla verilecek kararla hayata geçirileceğini söyledi. Öte yandan Kent Ormanında sosyal donatı alanları, spor alanları, mini hayvanat bahçesi gibi birçok çalışma tamamlanma aşamasına geldi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Asarkaya Kent Ormanı’na giderek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Hüseyin Tavlı, Asarkaya Kent Ormanı’nda çalışmaları planlarken, engelli vatandaşlarımız dâhil olmak üzere her detayın düşünüldüğünü söyledi.

“1,5 milyon lira tutacak iş, 300 bin liraya mal edildi”

Ünye Belediyesi’nin kendi imkânları ile başlatığı çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Tavlı, seyir terası, kent ormanı sosyal donatı alanları gibi çok sayıda çalışmanın belediyenin öz imkânları ile yapıldığını ve bu noktada yaklaşık 1,5 milyon lira tutacak bir işin 300 bin liraya mal edildiğini kaydetti.

Asarkaya Kent Ormanı’na modern yol çalışması yapılıyor

Bölgenin en gözde mesire alanı olan Asarkaya Kent Ormanı’nın yeni çalışma ile 10 metrelik bir yola kavuşacağını belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, bu yolun 2 metrelik kısmının dağ bisikleti için ayrılacağını ifade etti. Başkan Tavlı, ayrıca, yol boyunca sahilden başlayıp Kent Ormanına kadar 2 metrelik yürüyüş parkuru yapılacağını söyledi. Başkan Tavlı, yol çalışmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti.

Kent Ormanının enerji hattı yer altına alınarak yenilendi

Asarkaya Kent Ormanı’nda çalışmalar devam ederken yıllardır süregelen elektrik altyapı sorununa da el attıklarını kaydeden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, enerji sorununun giderilmesi için Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ile birlikte YEDAŞ Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ettiklerini ve ziyaret sonrası kısa sürede başlanan çalışmayla, YEDAŞ’ın 600 bin liralık bir yatırım yaparak elektrik sistemini yenilediğini ve yeraltına aldığını söyledi.

Muhalefetten Başkan Tavlı’ya destek

Çalışmaları yerinde inceleyen ve Başkan Tavlı’dan bilgi alan Ünye Belediyesi Meclis Üyeleri de çalışmalara destek verdi. Saadet Partisi Ünye Belediye Meclis Üyesi Arslan Güdek, doğru olan her projede sonuna kadar destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini belirterek Asarkaya Kent Ormanı’nda bölge turizmi için güzel çalışmalar yapıldığını ifade ederek yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Tavlı’ya teşekkür etti.

Başkan Tavlı, “Ortak kararla hareket ederek kentimize değer katıyoruz”

31 Mart yerel seçimleri ile birlikte oluşan belediye meclis yapısında ağırlıklı olarak oy birliği ile karar aldıklarını dile getiren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Hepimizin ortak gayesi Ünye’ye hizmet etmek.” diye konuştu. *Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim