Serdar Akçer’in kumdaki serüveni 2006 yılında başlamış. Alanya’nın hakemlikteki gururu plaj futbolu hakemliğinde başarı merdivenlerini hızla çıkmış. Klasman hakemliğinden süratle kendini FIFA kokartına taşımış

Halen FIFA Hakem Komitesinde en üst basamakta görev yapıyor. Yeni görevi FIFA hakem eğitimcisi. Alanya’da düzenlenen Dünya Şampiyonasında yetkili olarak atama sandalyesinde oturuyor.

3 DÜNYA KUPASI 2 FİNAL

Serdar Akçer kısa süredeki başarılı çıkışına 3 Dünya Kupası’na çağrılmasıyla önemli bir halka eklemiş. Bununla da yetinmemiş, FIFA onu 2 final maçına atayarak kendisine bir başka onur yaşatmış.

2009 Dubai, 2013’te Haiti’de yapılan Dünya Kupası finallerini yönetmiş Serdar Akçer.

KOLTUĞUNA 3’TE AVRUPA ŞAMPİYONASI SIKIŞTIRMIŞ

Alanya’nın hakemlikte Dünya’ya açılan penceresi olan Serdar Akçer 3 Avrupa Şampiyonası’na çağrılarak birde final yönetme başarısı göstermiş. Portekiz’in Başkenti Lizbon ‘da yapılan şampiyonanın finalini idare eden Serdar Akçer şimdi kumdaki deneyimini FIFA Hakem eğitmeni olarak koltukta sürdürüyor.

4 HAKEMDEN BİRİ ELİT KATEGORİSİNDE

Serdar Akçer Türkiye’nin plaj futbolunda kat edeceği çok mesafe olduğunu belirterek şunları söyledi: “Halen 4 hakemimiz maç yöneterek gerekli çıkışı göstermek için çok çalışıyorlar. Bunlardan birisi elit kategorisinde. Yolları açık olsun. Bende kendilerine gerekli ilgi ve alakayı gösteriyorum. Yolları açık. Ama çok çalışmaları lazım. Ah birde biraz ilgi ve alaka olsa, çok daha başarı gelecek.

Editör: TE Bilişim