Kovid-19 pandemi salgını nedeniyle zorunlu olarak ara verilen uluslararası judo müsabakalarında, 8 ay sonra yaşanan tatami heyecanı Budapeşte Grand Slam’da, Türkiye’ye ikinci altın madalyayı kadınlar +78 kiloda kazandıran isim Kayra Sayit oldu.

23-25 Ekim tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de gerçekleşen müsabakaların son gününde Kayra Sayit ilk turu bay geçti. İkinci turda Amerikalı Nina Cutro-Kelly’i, çeyrek finalde Portekizli Rochele Nunes’i, yarı finalde Brezilyalı Beatriz Souza’yı ippona yenerek altın madalya için Tunuslu Nihel Cheikh Rouhou ile karşılaştı. Rakibini altın skorda ipponla (3 shido) yenen Kayra Sayit altın madalyanın sahibi olarak birincilik kürsüsüne çıktı ve milli marşımızı okuttu.

Verdiği destek ile alınan başarılarda büyük katkısı olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler Kayra Sayit’in başarısı üzerine sosyal medya hesaplarından bir paylaşımda bulunarak, “Budapeşte’de yapılan Grand Slam’de +78 kiloda Tunuslu rakibi Nihel Cheikh Rouhou’yu finalde mağlup ederek şampiyon olan Ordu Büyükşehir Belediyesi sporcusu Kayra Sayit'i tebrik ediyorum” dedi. *Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim