Ordu’da 2021-2022 Eğitim-Öğretim sezonu Okul Sporları faaliyetleri başlıyor.

23 Kasım Pazartesi günü Atatürk Spor Salonunda Gençler A kategorisi Müsabakaları ile başlayacak organizasyonda, 52 ayrı branşta faaliyetler gerçekleşecek.

2021-2022 Eğitim ve Öğretim Sezonu okul sporları yarışmaları uzun bir aranın ardından yeniden başlıyor.Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen okul sporları müsabakaları merkez ve tüm ilçelerdeki okulların takımları ile Minikler, Küçükler, Yıldızlar ve Gençler olmak üzere 4 ayrı kategoride düzenlenecek. Bu yıl da yoğun katılımla yapılması hedeflenen Okul Sporları; Basketbol, Futbol, Futsal, Hentbol ve Voleybol branşlarında başvuruların ardından fikstür çekimi yapılarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü resmi sitesi duyurular sayfasında yayınlandı.

Takım sporlarında 23 Kasım Pazartesi günü ilk düdüğün çalacağı Okul Sporları Müsabakaları, Basketbol Genç Erkekler kategorisinde Ordu Anadolu Lisesi- Ordu Lisesi karşı karşıya gelecek. Futbolda ise ilk maç Genç Erkekler kategorisinde Ulubey Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Altınordu Tekno Kent takımları arasında Altınordu Spor Toto Spor Kompleksi Futbol Sahasında oynanacak. Voleybol Genç Kızlar kategorisinde Cumhuriyet Anadolu Lisesi ile Ordu Başöğretmen Anadolu Lisesi Atatürk Spor Salonunda karşı karşıya gelecek.

2021-2022 sezonunda 52 branşta yarışmalar yapılacak.

Pandemi nedeniyle okul sporlarına yaklaşık bir buçuk yıl ara verildiğini hatırlatan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, "Öğrencilerimizi okul sporları ile yeniden harekete geçiriyoruz. Gençlerimizin iyi yetişmesi, sporun her alanında iddialı olması ve geleceğin şampiyonları olması için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Amacımız daha fazla öğrenciyi spor branşlarıyla buluşturmak ve okul spor faaliyetlerine katılımını sağlamaktır. Okullarımızda bulunan öğrencilerimize her yaşta farklı spor dalları ile ilgilenebileceği bir atmosfer oluşturarak spor kültürünü kazanmalarını sağlamayı hedefliyoruz. 2021 2022 Eğitim Öğretim yılı okul sporları müsabakalarında sporcularımıza ve takımlarımıza şimdiden başarılar diliyorum" dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim