Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonunun koordinesinde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Halk Oyunları Gençler Türkiye Birinciliği yarışması Ordu Altınordu ilçesinde şölen havasında yapıldı.

Başpehlivan Recep Kara Spor Salonunda 22 takımın katılımyla gerçekleştirilen Okul Sporları Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası açılış seremonisinde bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Sizleri memleketimizin her köşesi gibi ayrı bir güzelliğe sahip olan Karadeniz’in en güzel illerinden bir tanesi yeşili, mavisi, doğası ve misafirperver insanları ile görülmeye değer Ordu’muzda ağırlamaktan, Okul Sporları Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonasının ilimizde yapılmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu özellikle belirtmek isterim” diyen Vali Sonel, ”Bugün özellikle sizlere eşlik etmek, görmek, tanımak istedik. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Büyük bir heyecanla, keyifle sizleri takip edeceğiz. Hepinize başarılar diliyor, sizlere emek veren öğretmenlerinizi de ayrıca tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Tuncay Sonel, ”Spor alt yapısında ilimize destek ve yardımlarını esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na da teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek, konuşmasını tamamladı.

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ise yaptığı konuşmada, “Halk oyunları, geçmişten bugüne kültürümüzü yaşatan olgudur. Tarih boyunca yaşadığımız savaşlar, göçler ve insan hareketliliğinin bir yansıması olarak Türkiye’nin her tarafından halk oyunlarımız, kültürlerimiz etkin bir şekilde devam etmektedir. İlimizde halk oyunları ve tüm spor dallarında on binin üzerinde faal oyuncuyla salonlarımız dolup taşmaktadır. Tüm organizasyonlarımızda bizleri yanlız bırakmayan, desteğini esirgemeyen başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Sayın Valimiz Tuncay Sonel’e destelerinden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

Okul Sporları Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonasında,Düzenlemeli Dal Yarışmasında; Denizli, Adana, Artvin, Eskişehir illerinden katılan okullar, Düzenlemesiz Dal Yarışmasında; Gaziantep, Erzurum ve Trabzon illerinden katılan okullar dereceye girdi.

**Düzenlemesiz Dal Yarışma Sırası**

1.Gaziantep Orhan Sevinç M.T. Anadolu Lisesi

2.Gaziantep Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi

3.Erzurum Nafizbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

4.Trabzon Beşikdüzü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

**Düzenlemeli Dal Yarışma Sırası**

1. Denizli 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi

2.Adana Seyhan Çep M.T.Anadolu Lisesi

3.Artvin Hüseyin Gürkan Anadolu Lisesi

4.Eskişehir Cumhuriyet Anadolu Lisesi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim