Ordu'nun gururu milli boksörlerden Saraybosna’da yapılan Üst Minikler Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü Sudenaz Dokgöz, Elazığ’da yapılan Genç Bayanlar Türkiye Şampiyonası’nda birinci İlayda Sıla Yurttutan, İkinci Serdem Bulut, üçüncü Selenay Turap, Zonguldak’ta yapılan Büyükler Kategorisinde ikinci Aycan Tercan, üçüncü Sudiye Göl, üçüncü Ferhat Demirhan ve üçüncü Ahmet Şenol Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç’i ziyaret ettiler.

“OLİMPİYAT MADALYASINI KAZANMAK İSTİYORUZ”

Ordu Boks İl Temsilcisi ve Antrenör Mustafa Genç “Sporcularımızla bizleri davet eden Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Mustafa Genç’e teşekkür ediyoruz. Avrupa ve Türkiye Şampiyonalarında Gençler ve Büyükler kategorisinde derece yapan sporcularımız ile beraber bugün buradayız. Derece yapan sporcularımız inşallah daha iyi hedeflere ulaşacaklar. Hedefimiz boksörlerimizin başarılarını ileri seviyeye taşımaktır. İnşallah bu hedefler doğrultusunda sırasıyla Türkiye, Avrupa, Dünya ve sonrasında Olimpiyat madalyasını ilimize kazandırmak istiyoruz.” dedi.

“SPORCULARA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç" Kıymetli hocalarımızı, İlimizi Milli Takımlarda temsil eden Ordumuzun başarılı sporcularını bugün il müdürlüğümüzde ağırlıyoruz. Özellikle ilimizde boks branşında başarılarımız her geçen gün artıyor. Türkiye Şampiyonalarında aldığımız madalyalar, Avrupa ve Dünya Şampiyonasına sporcularımızın katılmaları, elde ettikleri başarılar göğsümüzü kabartıyor. Ziyaretlerinden dolayı çok mutlu olduk. Boks ülkemiz için olimpik branşlar arasında en önemlisi. 2020 Tokyo Olimpiyatlarında Ülkemize en çok madalyayı kazandıran boks branşı oldu. Bu vesile ile de Türkiye Boks Federasyonumuzu, teknik ekibini ve emeği geçen herkesi kutluyoruz. İnşallah ilimizden de sonraki yıllarda yapılacak Olimpiyat Oyunlarına katılan ve başarı elde eden sporcular Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteği ile sporcularımıza desteğimiz devam edecek. Yine İlimizden 3 sporcumuz Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezine seçildiler. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın himayelerinde 2 yıldır spor yaşantılarına devam ediyorlar. Ordu Sporcu Eğitim Merkezimizde 20 ye yakın sporcumuz devlet sporcusu imkanıyla spor hayatlarına devam ediyor. Bu imkanlar inşallah daha da artacak. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun desteği ile ilimize çok büyük bir boks salonu kazandırıyoruz. Yeni Ordu Stadyumu içerisinde 350 metrekare alana sahip boks salonumuz hem resmi maçların yapılabileceği hem de olimpiyat hazırlık kamplarının yapılabileceği merkez olacak. Önümüzdeki hafta antrenmanlara başlatmış olacağız. Sporcularımıza şimdiden hayırlı olsun. İnşallah daha güzel imkanlarda çalışırsınız. Sizlerle gurur duyuyoruz, başarılarınızın devamını diliyoruz.” Diye konuştu. Haber merkezi

Milli Sporcu Sudenaz Dokgöz” Antrenörüm İbrahim hocamın bir sözü vardı. Türkiye şampiyonu olursan eğer Avrupa'da da derece yaparsın madalyanın rengi senin elinde demişti. Nitekim öyle oldu Türkiye Şampiyonluğu ardından da Avrupa Üçüncülüğü elde ettim.”dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç dereceye giren sporcuları çeşitli spor malzemeleri ile ödüllendirdi.

Editör: TE Bilişim