Başkan adayı Kır seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken Ulusal basının önemli isimlerinden Tahir Kum ve Ömer Faruk Ünal’da kendisine destek oldu. Hürriyet gazetesi spor yazarı Tahir Kum ve Türkiye gazetesi spor yazarı Ömer Faruk Ünal Altaş TV’de yayınlanan Tam Saha programına konuk olurken ASKF başkan adayı Metin Kır’ın Ordu için önemli bir kazanç olduğuna dikkat çektiler. 

“İyi bir spor adamı”

Spor yazarı Ömer Faruk Ünal, başkan adayı Kır için “Futbola aşık, futbolu seven bir kişilik, iyi bir spor adamı” derken Metin Kır’ı yakinen tanıyorum. Kendisi hakemlik döneminde ciddi bir performans göstermiş bir arkadaşımız. Türkiye’deki tüm hakem camiası kendisini yakinen tanır ve sever. Bugün Süper Ligde ve alt liglerde görev yapan hakemler Aydın’da, Ankara’da, Muş’ta, Erzincan’da, Tunceli’de veya Sivas’ta Metin Kır kim dersen Ordulu derler. İyi bir spor adamı bunun yanında iş adamıdır. Girişimci yapısını da ön plandadır. Sporu ve konumu gereği futbolu seven, insani ilişkileri son derce iyi olan bir kişiliktir.” Dedi.

Tüm bunların ışığında Metin Kır Ordu için bir kazanç olacaktır diyen Ünal, “ Yaklaşık 5 ay önce merkez hakem kurulu başkanı Zekeriya Alp Ordu ziyaretinde Metin Kır ile olan diyaloglarını aktarırken son derece memnun kaldığını Metin Kır’ın da pozitif bir insan olduğunu söylemişti. Ben de Metin Kır’ın Ordu’da ciddi bir siması olduğunu düşünüyorum. Kendisi işin içinden sahadan gelen birisi. İnşallah Ordu amatörü için hayırlı olur. Tabi önemli olan kırıcı geçmeden bu yarısı en iyi şekilde tamamlamak gerekiyor. ASKF ortamını iyi bilirim son derece geniş bir yapıya sahiptirler. Metin Kır’ın bu dönemde ciddi bir tecrübesi var. Dileriz Ordu amatörü hayırlı olan için kararını verir” diye konuştu.

“Kır ile tanışmaktan son derece memnun”

Yine önemli spor yazarlarından Tahir Kum’da Metin Kır’a destek vererek,  “Ordu’ya gelmeden önce Türkiye Futbol Federasyonundan önemli bir yöneticiyi aradım ve kim ile temasa geçeyim dediğimde bana Metin Kır dedi. Daha sonra Merkez Hakem Kurulundan bir yöneticiyi aradım oda ayni ismi verdi. Bu bağlamda şahsım adına Metin Kır ile tanışmaktan son derece memnun oldum. Seçim ile ilgili düşüncem ise Ordu’nun kazanmasından yana. Ordu’yu seviyorum aşığım. Ordu futbolunun bu kadar geri olması beni üzüyor. Türk futbolunun Ordu’ya ihtiyacı var. Doğru yöneticilere ihtiyacı var. Bende Metin Kır’ın daha faydalı olacağına inanıyorum ve kendisine başarılar diliyorum” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim