Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak açılan Kung-Fu (Wushu) kurslarına özellikle Pandemi sürecinde ilgi dahada çok arttı. Bir çok stil ve kategorinin yer aldığı Kung-Fu sporuna özellikle rakiple temasız Taolu branşında çocukların katılımı her geçen gün artıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörü Savaş Çakmak tarafından Altınordu ilçesinde, İl Müdürlüğü Antrenörü Ömür Kaşyol tarafından Perşembe İlçesinde ve Kısa süre önce kalp krizi geçiren İl Müdürlüğü Antrenörü Kenan Balcıoğlu’nun sporcuları tarafından Ünye’de açılan Ücretsiz Kung-Fu (Wushu) Kursları pandemi döneminde en fazla ilgi gören spor kurslarından oldu.

İlimizden birçok Şampiyon sporcunun yetiştiğini belirten İl Müdürlüğü Antrenörü ve Wushu İl Temsilcisi Savaş Çakmak “ Wushu spor branşında ilimiz sporcuları Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında Ülkemize bir çok madalya kazandırdı. Her yıl milli takımlara Ordu ili olarak bir çok sporcu kazandırıyoruz. Pandeminin devam ettiği bu günlerde Wushu sporuna olan ilgi daha da artıyor. Amacımız Olimpiyat Komitesinin tanıdığı ve Gençlik Olimpiyatları Programına yer aldığı Kung-Fu (Wushu) branşında şampiyon Sporcular yetiştirmek” dedi.

Spor Tesislerinin tüm Ordululara açık olduğunu söyleyen Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç “Tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde ve İlimiz Ordu’da da devam eden Covid-19 Salgını nedeni ile Spor Tesislerimiz Sağlık Kurulunun belirlediği Pandemi kuralları doğrultusunda antrenmanlara açıldı. Özellikle Wushu Kung-Fu branşına ilgi her geçen gün artıyor. Wushu branşında sporcularımızın aldığı başarılar göğsümüzü kabartıyor. Onları gönülden tebrik ederim.

İl Müdürlüğü olarak 70 kadrolu antrenörümüzle 19 ilçemizde gençlerimiz için ücretsiz spor kursları düzenlemeye devam ediyoruz. Maske, mesafe ve hijyen kuralları ile gençlerimizi Spor Tesislerimize ve Gençlik Merkezlerimize bekleriz” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim