Korana ülkemizi ve dünyayı etkileyen bir durum. Hep birlikte girdiğimiz sağlık savaşında inşallah zafer bizim olacaktır diyoruz. Bu süreçte gelinen noktada an itibariyle  tam kapanma süreci içerisinde yer alıyoruz.  Bu süreç toplumsal hareketliliği en aza indirgeyerek izole olmanın önemini tekrardan hatırlatıyor olsa da hala özensiz, sorumsuz davrananları görmek mümkün. İçimizde hala sorumluluk bilinci kazanmamış, basit bahanelerle tedbirleri ihmal edenler var. Ve bu durum sayıların artış hızını etkiliyor. Kapanma sürecinde artık sorumluluk sahibi olarak izole olmayı başarırsak yaza daha özür girmeyi başarabiliriz.

Korona virüs ekonomiyi her anlamda etkiledi. Her alanda üretim devam etse de yine de üretimde düşüş oldu. Özellikle restorant çalışanları, kapalı olan iş yerleri için süreç saha zor. Kapanmamın hakkını verirsek, ertelediğiniz tüm planlarımızı gerçekleştirebiliriz. Kapanma sürecini olumlu atlatmak ekonomi için de çok önemli. Büyük, orta, küçük işletmeler bir şekilde etkileniyor. Bu etkileşim de maddi olarak bize dönüyor.

Artık evde kalmamız ve virüsle mücadele sürecinde başarılı olabilmemiz için izole yaşamak zorundayız. Yazımın sonuna yaklaşırken Sağlıkla kalalım evde kalalım Ordu’m…