Annelerin, sevgi ve şefkatle sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir paya sahip olduğunu ve toplum hayatının temel diğerini oluşturduğunu ifade eden Başkan Tören, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Anneler, sevginin, şefkat duygularının ve hoşgörünün tükenmez kaynağıdır.

Bizim inanç anlayışımıza göre, annelik dünyanın en yüce, en kutsal vazifelerinden biri; anneler ise iyiliği en çok hak eden varlıklardır. Sevgili Peygamberimiz, 'Cennet, annelerin ayakların altındadır' diyerek, anneliğin ne kadar kutsal ne kadar mübarek olduğunu ifade etmiştir.

Yeni nesillerimizle birlikte gelenek ve değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesi de yine annelerdir. Fedakarlık ve sevginin, merhamet ve şefkatin timsali olan annelerimiz, başımızın tacı, en değerli varlıklarımızdır.

Sevgi ve şefkatle, fikren sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen anneler, aile ve toplum hayatının temel direğidir.

Bizim için annelerin mutluluğu, annelerin huzuru, annelerin yüzlerinin gülmesi her şeyin üzerindedir.

Modern toplumun yapı taşlarından olan kadınlarımız üretime sunduğu katkının yanında üstlendiği annelik rolüyle de topluma büyük değer katmaktadır.

Güçlü kadınlar, güçlü anneler, güçlü toplum, güçlü şehirler ve güçlü hayatlar bizim temel prensibimizdir. Biz biliyoruz ki ülkemizin ve memleketimizin kalkınması kadınıyla ve erkeğiyle eşitlik ilkesi içerisinde olacaktır.  

Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı günde, üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakarlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz bütün annelerimizin ellerinden öpüyor, bu duygu ve düşüncelerle, tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum. Dünyanın bütün annelerini saygıyla selamlıyor, en kalbi hürmetlerimi sunarken mutluluk dolu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum.”

Editör: TE Bilişim