Şehirde yaşayan 30 engelli, askerlik görevini yerine getirmek amacıyla İl Jandarma Komutanlığına başvurdu.

Gerekli işlemlerin ardından engelliler için İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde temsili askerlik töreni gerçekleştirildi.

Törene Ordu Valisi Tuncay Sonel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan ve askeri personeller katıldı.

Yemin töreni öncesi konuşma gerçekleştiren İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, “Jandarma Genel Komutanlığı emirleri doğrultusunda askerliğini yapamayan engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak icra edilen, 2022 yılı 1 günlük temsili askerlik yemin törenine katılarak bizleri onurlandırdınız. Sizleri kışlamızda görmenin mutluluğu içerisindeyiz. Şahsım ve İl Jandarma Komutanlığı personeli adına şükranlarımı sunuyorum. Anayasamızda vatan hizmeti her Türk’ün hakkı olarak düzenlenmiştir. Askerlik mükellefiyeti asker-millet kavramının dünyadaki yegâne örneğini teşkil eden ulusumuz için bir onur vesilesidir. Askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. 184 yıldır milletimizin hizmetinde olan Jandarma Genel Komutanlığı saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen vatandaşlarımız heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman birer mehmetcik olarak karşımızda gururlar durmaktadırlar. Bugün askerlik hizmetini yerine getiren evlatlarımızın gözlerindeki pırıltıyı büyük bir memnuniyet ile gözlemliyor ve bunun haklı gururunu yaşıyorsunuz. Bu gençlerimizin kendilerine vatan savunmasında bir görev düştüğünde diğer askerlerimizden geri kalmayarak verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan güvenimiz tamdır.” İfadelerini kullandı.

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz’ün konuşmalarının ardından 30 engelli birey yemin etti.

Daha sonrasında temsili askerliğe katılan Kadir Çağlar konuşmasında, “Sayın Valim, değerli konuklar ve sevgili silah arkadaşlarım bizleri onurlandırmak adına düzenlenen bu anlamlı törende teşviklerinizden dolayı şükranlarımız arz ediyorum. Bizler engellerimiz nedeniyle bu kutsal görevimizi yerine getirme mutluluğunu yaşayamadık devre arkadaşlarımızı askere uğurlarken hep buruk bir sevinç ile uğurladık. Bizler de vatanımız için bu kutsal görevimizi yapmak, bu şerefli elbiseyi giymek istedik ama yaşayamadığımız bu mutluluk ve onuru bir günlüğüne de olsa yaşatılmasına olanak sağlanması bizleri çok mutlu etmiştir. Şu anda tarifi imkânsız bir mutluluk ve sevinç içerisindeyiz bu şerefli görevi yaparken şehit olan kardeşlerimizin ruhları şad olsun diyor şehit ailelerimize ve gazi olan gazilerimize sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Törende son konuşmayı gerçekleştiren Ordu Valisi Tuncay Sonel ise, “Bugün bu güzel ortamda, güzel Ordu’muzda 30 evladımızın o güzel üniformalarıyla yeminlerini az önce izledik. Hakikaten gururlandık yılın belirli gün ve haftalarında değil, devletimizin şefkati ve güler yüzü yılın her günü siz değerli evlatlarımızın yanında. Burada şunu ifade etmek istiyorum kahraman jandarmamızla, kahraman polisimizle, kahraman sahil güvenliğimizle, kahraman askerlerimizle yurt içinde ve yurt dışında sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, İçişleri Bakanlığımızın ve Milli Savunma Bakanlığımızın koordinasyonunda terörist ile mücadelede çok başarılar elde edilmiştir. Bu vesileyle bu toprakları vatan yapan ecdadımız, cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gözlerini kırpmadan canlarını feda eden renklerini beyaz ay yıldızlı al bayrağımıza şehitlerimizin kanlarından alan beyaz ay yıldızlı al bayrağımıza canlarını seve seve veren şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sizlerin huzurunda bir kez daha rahmetle anıyoruz. Gazilerimize sağlık afiyet diliyoruz, şehit ailelerimize sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler temenni ediyoruz. Rabbim kahraman güvenlik güçlerimizin ayağına taş değdirmesin, Rabbim onların her daim yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Vali Sonel’in konuşmasının ardından programa katılan engelli askerlere terhis belgesi ve hediye takdim edildi. Haber: Derya Kara

Editör: TE Bilişim