Selamün aleyküm.

Değerli okuyucularım. Bu günkü yazımızın konusu Yeni dönemden ve yeni dönem gazetesinden ne bekliyoruz?

Yeni dönem gazetesinden beklenen Tüm Ordu ilçeleri arasında birliği ve beraberliği sağlamayı çalışmasını istiyoruz. Sadece il merkezinin sorunlarıyla değil tüm ilçelerdeki sorunlarla da ile ilgilenmek ve çözüm yolunu üretmektir. Çünkü Ordu ilinin sahil sınırı Akçay ırmağından başlıyor Gülyalı Giresun sınırında bitiyor. Diğer kısımlar ise Samsun, Tokat, Sivas ve Erzincan sınırlarında bitiyor. İşte bu saydığım sınırlar içerisinde kalan kısım Ordu ilidir. Bu çerçeve içerisindeki her türlü sorunlar bizim sorunlarımızdır. Eğer Akkuş'un ormanlarında keçi yayarken ayağına tiken batan bir vatandaşımızın acısını ben Ünye’de duymazsan bu insanlığa sığmaz. Yine Mesudiye de kar yağdığı zaman orada üşüyen kardeşimiz olunca ben de üşümezsem buda insanlığa sığmaz. Bu misalleri daha da artırabiliriz.

Diğer taraftan herhangi bir ilçeye yapılan bir yatırım diğer ilçelerle sorun yaratmamalıdır. Bu gün Ünye’ye bir konteyner limanı yapımı projesi var ve takip ettiğim kadarıyla ihale aşamasına gelmiştir. Vatana millete ve Ordumuza hayırlı olsun. Yine yerel basından takip ettiğim kadarıyla Ordu ve Fatsa basının da bununla ilgili olumsuz yazılar okuyorum. Böyle yazılar ve düşünceler ilçeler arasında husumetin meydana gelmesine sebep olur. Şimdi bu liman ile ilgili elimizi vicdanımıza koyarak biraz düşünelim. Arkadaş Akçay sınırı ile Gülyalı sınırları arasında liman yapmaya mevcut Ünye limanından başka uygun yer var mıdır? Limanın arkasında koyteyner depolama alanı yapmak için düz alan lazım. Peki Fatsa, Perşembe ve Ordu kıyılarında böyle bir alan var mıdır? El cevap yoktur. Peki Ünye limanının arkasında böyle bir alan var mıdır? El cevap vardır ve liman bir alt veya üst geçitle rahatça bu açık alana bağlanır.

Değerli okuyucu arkadaşlarım lütfen bu çekişmeleri bir tarafa bırakalım. Birlik ve beraber olalım. Ünye’ye liman yatırımı yapılıyorsa Fatsa, Perşembe, Ordu’ya ve diğer ilçelere de başka ekonomik yatırımlar almaya çalışalım. Ordu fındık üretiminde ton bazında Dünya birincisidir. Birleşelim, üreticilerinde ortak olduğu bir fındık entegre tesisi kurmaya çalışalım. Hem üreticimiz hem de Ordumuz kazansın. Örneğin Altınordu, Ulubey, Gölköy, Akkuş, Kumru, Korgan, Aybastı, Çaybaşı, İkizce.

Velhasıl tüm ilçelerimizin ormanların da kendiliğinden bol miktar da mantar yetişiyor. Buralarda yaşayan halkımız bu mantarları topluyor, tüketiyor. Fakat bu mantarların tonlarcası ormanda çürüyüp ziyan oluyor. Acaba bu mantarları işleyip ekonomiye kazandıracak bir tesis yapılamaz mı?

Neyse bu günlük bu kadar. Yeni bir konu ve yazıda birlik ve beraberlik içerisinde buluşmak dileğiyle. Selam ve Dua ile hoşça kalınız.