Yeni Dönem’le gelen yeni dönem, bizim yazdığımız boyuttan daha öteye bir ilgi ve misyonla devam edeceğe benziyor. Memnuniyetimizi ifâdeden âciziz. Herkese peşinen teşekkür ederken, sözü uzatmamak adına, sizleri direkt değerlendirmelerle baş başa bıraktığımız gibi, takdiri de size ikrâm (!) ediyoruz:

YENİ DÖNEM’E BİSMİLLÂH yazımızdaki selâmımıza ilk karşılık Piraziz Güney Köy’den, Selami Altun Bey Hocamızdan geldi. Kendisine teşekkür ediyorum.

Kul Murtaza’yı kendine mahlâs yapan Abdurrahman Murtazaoğlu Kardeşin teşvikkâr ifâdeleri de şöyle: “Yazınızın tamamını okudum. Yeni dönem yolculuğunuza sevindim. Hayırlı olsun. Muvaffakiyetler diliyorum Kahraman abim.”

1 yıla yakındır aynı siteli olduğumuz Hüseyin Deniz Bey de; Yeni Dönem gazetesiyle başlayan yeni dönem için “Komşum hayırlı olsun” diyor.

Akrabâlığımız Hz. Âdem (AS) ile Havvâ anamız + din ve gönül kardeşliğinden olan, Antalya Kumluca İlçe Müftüsü iken, Hatay Antakya İlçe Müftüsü olarak atanan Hacı Kahraman Müftü Bey Hocamız da coşkumuza Şâm-ı Şerif, Kudüs üzerinden HİCAZ dolaylarına merbut Akdeniz taraflarından vermiş mehteri:

“Evet hocam! Yenilenmek lazım. Çünkü her bahar yenilenme manası taşıyor. Allah her yenilenmeyi gözlerimizin önünde bize örnek gösterirken bizler yenilemekten geri kalamayız, kalmamalıyız derim kıymetli hocam. Yeni Dönem hayırlı olsun inşallah.”

Akkuş İHL’den talebemiz Osman Kıyak Hoca da Samsun’dan, “Hocam, Rabbim razı olsun, selâmlar” diyerek sesleniyor. Sağ olsun; biz de bâkî selâmlarımızı iletiyoruz.

Kâzım Güner Kardeş deAllahım sizden de razı olsun inşallah” şeklinde, duâların en özlüsüyle mukâbele etmiş. Rabbim ondan da râzı olsun inşâllâh.

Her gördüğü yerde dostlarına ilgi ve sıcaklığıyla temâyüz eden vefâkâr Kardeşimiz Hacıbey Varol Hoca da; “Rabbim okuyup anlamayı ve yaşamayı. Ve anlatıp iştişare etmeyi nasip eylesin” diyerek aslında çok ince ve anlamlı bir noktaya işâretle, esas olan yaşamak diyor. Rabbim hepimize nasîp etsin inşallah, teşekkürler hocam.

Cahit Şahin Bey Hoca arkadaşımız; “Hayırlı olsun Nuri abi.” ifâdesiyle kısa ve net geçmiş notunu. Burada da cimri davranmış. Tıpkı, çok birikimli ve yetenekli olduğu hâlde, bunların semerelerini bizlerle paylaşmadığı gibi. Buradan, sizlerin huzurunda onu da yazmaya dâvet ediyorum… Kızmıyorsun de mi Câhit Kardeş? Mâdem âbi dedin, ben de diyeceğimi dedim; hem kötülüğüne bir şey söylemedim, değil mi wes’selâm?!…

“Hayırlı OLSUN muvaffakiyetler diliyorum hocam” diyen Mecit Akçay Ağabey’e de kalbî selâmlarımı sunuyorum.

Akla hemen tebessümü getiren Bilâl İyigün; “Tamamen okudum. Ve aleyküm selam değerli hocam.” demiş. Teşekkürler…

Telat Öner’siz olmaz. Sağolsun, her duâya katılır, sonunda candan âmin der. Kâlbi kardeşleriyle atar. Allah hayırlı uğurlu etsin değerli hocam” demiş, ben de âminle berâber inşâllâh diyorum wes’selâm…

Nihâvend ezanlarını özlediğimiz Turan Altun Bey Hocamız da “vealeykumselam yeni dönem hayırlı olsun hocam” diyerek katkı vermiş Yeni Dönem yürüyüşümüze. Sağolsun, bâkî selâmlar…

Cahit Şahin; târizde bulunacağımızı his mi etti ne; tekrar yazmış: ”Güzel mukaddime. İberi bekliyoruz.” Bu çok şifreli bir değerlendir me ya; bakalım anlamakta isâbet edebilecek miyiz? Mukaddimeyi anladık, başlangıç iyi diyor yâni de, bu İBERİ ileri yazılacakken sehiv mi olmuş, yoksa İBER, ibretler ya da ibreler anlamına geliyor, buradan mı anlamaya çalışacağız? Neyse bu Câhit Hoca bizi uğraştıracak gibi gözüküyor. Nasılsa zamanla telmihse telmih, şifreyse şifre; çözeriz inşâllâh. En kötü ihtimâl kendisine sorarız!

Altından kalkması zor, bir ağır değerlendirme de Fatsa’dan; Gülyalı Merkezde görev yaparken tanıdığımız Vehbi Açıksöz Hoca’dan;

“Yeni dönem; Yeniden yenilenmeye vesile olsun.

"Her dem yeniden doğarız bizden kim usanası" diyen

Yunusça yazılarınızı dört gözle bekleyeceğiz.

Kalemiyle, kelâmıyla Mazluma Yunus,

Zalime Yavuz olanlara selâm olsun.

Yeni Dönem hayırlı olsun Değerli Hocam”

Hocam, tam üzerinde olduğumuz bir konuya parmak bastınız. Bugünlük müsâdenizle,

Coskun Mert hocamızın “Hayırlı ola Bereketli ola değerli hocam” duâsıyla HİTÂMUHÛ MİSK yapmak istiyor, tekrar görüşmek, hâlleşmek niyazıyla cümleye sevgiler-saygılar sunuyoruz wes’selâm…