Merhabalar ruh yoldaşlarım,

Tutulmalar serisinin ilki olan ve 26 Mayıs 2021 de Türkiye saatiyle 14:13 te,  Yay burcunda bir süper, çiçek, kanlı Ay Tutulması gerçekleşecek. Neden bu kadar sıfatı var bu Ay'ın hemen aydınlatayım. Dünya çok yakın bir konumda tam bir tutulma olduğunda Ay'ın dünyadan görünümü çok büyük ve kırmızı olur Ay'ın bu durumuna Kanlı Süper Ay denir. Çiçek sıfatı da Mayıs aynıda çiçeklerin açma mevsiminden geliyor. En son kanlı Ay tutulmasını Ocak 2019 da yaşamıştık.

Astrolojik olarak baktığımızda Kanlı Ay tutulmaları ani değişimleri ve hayatımızın etkilediği alanlarında yeni bir yapılandırmaya neden olur. Bu yapılandırmayı biz istemesek te artık ihtiyaç halindedir. Dönüşüm zillerini çalarken bazı enerjilerin salındığını veya bizim için aslında yolu açtığını görürüz. Aslında olmamız gereken yere gitmemiz için bizi bazı olaylarla teşvik edecektir.

Tutulma zamanlarında özellikle hayatınızdan çıkan her şeye yol verin. Çünkü artık çürümüş, zararlı, bir sonu olmayacak durumların bitme zamanının geldiğini gösterir. Görmemekte direnirsek zarar görebiliriz.

Yay burcunda gerçekleşmesi bilgi, akıl, bilgelik ve bakış açısına yoğunlaştırıyor. Özellikle detaylara takılmaktan ziyade büyük resme odaklanacağımızı ve geniş bir perspektif yakalayabileceğimizi söylüyor.  Yönümüzü belirleyip, hedefe odaklanmamızı sağlar. Her ne kadar niyet edip yola çıkmış olsak ta nereye varacağımız çoğu zaman bizim irademiz dışındadır.

Geçen sene Mayıs 2020 de atılan tohumlar, adımlar ya da yaşanan olayların iyi ya da kötü meyvesini alacağımız da bir süreçteyiz. Ne olursa olsun sonuçları kabullenmek çok önemlidir. Çünkü kapanan her kapının yerine bir yenisinin açılacağını vaat ettiğini bilin. Haziran da gelen Güneş Tutulmasıyla bu tutulmada belirlediğimiz yollara ya da niyetlere giden o maceralı yolu aralamış olacağız.

Diğer önemli vurgusu da gizli saklı bütün bilgiler açığa çıkabilir. Zaten bizi dönüşüme sürükleyen artık gözlerimizi açan da bu bilgiler olacaktır. Onun için gelen bilgilere bir uyanış gibi yaklaşın.

Merkür'ün, Venüs ile tutulma anında ki kombinasyonu ise tatlı dilli konuşmamızı , iletişime ve diplomasiye önem vermemizi simgeliyor. Kavgalardan ve tartışmalardan uzak durun, tatlı dilin çözemeyeceği hiç bir konu yoktur.

Bu tutulama da aynı zamanda duygularımızın ve karanlıkta kalan derin konularında yüzeye çıktığını göreceğiz. Daha önce fark edemediğimiz ya da görmediğimiz tüm konular birden bire algı alanımıza girebilir. Sadece kendiniz etkileniyor gibi düşünmeyin herkes farklı olaylar yaşasa da altta yatan duygular hep aynıdır. Karşınızdakilerinde etkilendiğini göz ardı etmeyin.

Ülkeler olarak baktığımızda antik astrolojide Kanlı Ay tutulmaları ülke yöneticileri için kötü olayların başlangıcı olarak görülüyordu. Bunun için bu konularda da bazı gelişmelere şahitlik edebiliriz.

Tutulma anında ya da gününde sadece bu hayattaki yolculuğunuza odaklanın. Ruhunuzun derinliklerine bir yolculuk yapın. Bütünsel enerjiyi ve aslında burada olmamızın bir tekamül süreci olduğunu hatırlayın. Hayatımızda en çok hırsları, egoları ve üzüntüleri beslemenin ne kadar anlamsız olduğunu anlayacaksınız. Sadece kiracı olduğumuz ve ne zaman biteceğini bilmediğimiz bu yolda güzellikleri görmeyi bilmeli ve kendinizi değerli hissettirecek duraklarda konaklamalıyız.