Adıgüzel, ekonomi çarkının vatandaşı yerinde iş sahibi yapabilecek çalışmalarla döneceğini, bu sayede göç ve istihdam sorununun çözüme kavuşacağını söyledi.

CHP Ordu Milletvekili adayı Dr. Mustafa Adıgüzel’in yerel ekonomiye can katmasına işaret ederek ifade ettiği açıklamalar şu şekilde oluştu:

“Üretime dayalı ekonomi yaptığınız zaman iş imkanları zaten açılır. Önemli olan sadece kaynağı buraya aktarmak. Ekonomi gelişmemiş, fındık bu halde. Ne ile dönecek bu çark? Üreten ekonomi olursa çalışan kişi sayısı da artar, insanlar toprağına da geri döner. Göç olgusu azalır.

Ordu’da bir planlama hatası var hep. Organizasyon hatası var. Şehir Hastanesi yapılacak denildi, yanlış planlandı para boşa gitti. Bunun gibi.”

“Sanayi Üretimle Dönmüyor”

“Sanayi şu anda da üretimle dönmüyor; sıcak para ile dönüyor” diyen Adıgüzel, bir çok fabrikanın önünü göremediğini ifade etti. Buna “Dur” demenin zamanı geldiğini söyleyen Ordu Milletvekili adayı Adıgüzel, artık “Tamam” dediklerini sözlerine ekledi.

Adıgüzel;

“Bütün mesele çarkı çevirmek için üretime dayalı ekonomiye dönmek. Biz şimdi tüketime dayalı ekonomi ile karşı karşıyayız. Küçük ve orta ölçekli tesisleri, fabrikaları bölgemize getirmeliyiz Vatandaşı göçten kurtarmak için yerinde iş sahibi yapabilecek bir politika yapılması gerekiyor. CHP olarak çalışıyoruz.” Değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim