20 Milyon TL nereye harcanacak henüz planlanmadı ama çoktan Orduluların cebinden çıktı. Yani Büyükşehir Belediyesi iller bankasından krediyi aldı. Dünkü belediye meclis toplantısında da; hararetli tartışmaların gölgesinde, bu paranın nerelerde kullanılacağı karara bağlandı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kalem kalem kredinin kullanılacağı projeleri anlattı. Çikolata Park için ayrılan bütçeye gelen tepkiyle birlikte ise mecliste borç polemiği başladı. CHP’li meclis üyesi Hasan Karamustafaoğlu, “Çikolata park projesi kapsamında DOKA’dan gelen 8 milyon tl nereye gitti; müteahhit zararı vatandaşın cebinden mi çıkıyor” dedi?

  • Karamustafaoğlu, “ Kabul Edilemez”

Karamustaoğlu işin peşini kolay bırakmadı. Daha doğrusu kullanılan kredilerin geleceğe kalan borç olarak Büyükşehir Belediyesi hanesine yazıldığına dikkat çekti ve belediyenin iller bankasına borçlanarak ya da yer satarak borç kapattığını bunun da kabul edilemez olduğunu söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz,  borç tartışmasında; “Kredi çekiyoruz, borçlanıyoruz ama tıkır tıkır da ödüyoruz” dedi. Yani krediyi klasik borç kategorisine koymadı.

CHP meclis üyesi ise itiraz etti. Çünkü Ordu Büyükşehir Belediyesinin gelecekteki alacaklarına ipotek koyduğunu vurguladı. Karamustafaoğlu, tepkisini; “Belediye bugün borçlarının bir kısmını yerleri satarak ödemiştir. Kalan borcu da iller bankasına borçlanarak belediyenin gelecekteki alacaklarına ipotek koymuştur. Kamuoyuna bunu açıklamaya çalışıyorum.” şeklinde dile getirdi.

  • Başkan Yılmaz, Krediyi Borç Yerine Koymadı

OBB Başkanı Yılmaz, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“İller Bankası’ndan alınan borç, borç mudur?   Ordu Büyükşehir Belediyesi 320 milyon borç devraldı. 320 milyon borcun 220 milyonu Cumhuriyet Halk Partili Belediyeden, kalan 53 belediyeden de 100 milyon borç kaldı bize. Biz 320 milyon birikmiş borcun tamamını sıfırlayarak borcu yoktur yazısını ekrana koyduğumuz takdirde CHP’li meclis üyeleri bunu görmek istemiyorlar. İller Bankasından çekilen kredinin bir ödeme takvimi var. Ben bu parayı alıyorum 2 yıl sonra muaccel oluyor, 10 yıl içinde de ödüyorum. Bu klasik borç mahiyetinde düşünülebilecek bir borç değil. Hukuki anlamda elbette bir borçtur. Ama ben tıkır tıkır ödüyorum. Peki siz? Siz ödemiyordunuz, stokluyordunuz, sorun burada.”  

ORDU,(YENİDÖNEM)

Editör: TE Bilişim