Altınordu Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü çalışmalara aralıksız devam ediyor. Belediyecilik alanında birçok hizmeti vatandaşın kullanımına sunan Altınordu Belediyesi tüm bunların yanı sıra kadınların ev ekonomisine katkı sunacağı çalışmalara da imza atıyor. Bu kapsamda Ordu Kadın Emeği Eğitim ve Kültür Derneği ile işbirliği yapan Altınordu Belediyesi, hizmet binası giriş katında bulunan Cumartesi Pazarındaki işyerini ‘El Emeği Göz Nuru Çarşısı’ adıyla kadınların hizmetine açtı.

‘El Emeği Göz Nuru Çarşısı’ için Altınordu Belediyesi Hizmet Binası girişinde bulunan alanda açılış programa gerçekleştirildi. Düzenlenen programa Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Belediye Başkan Yardımcıları, Ordu Kadın Emeği Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Gülsen Işık, siyasi partilerin üyeleri, STK temsilcileri, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

  • “Kadın Kardeşlerimiz Hiçbir Bedel Ödemeden Ürünlerini Satacak Ve Ev Ekonomisine Katkı Sunacak”

‘El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nın açılışında konuşan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, el emeği ürünlerinin ev ekonomisine önemli katkı sağladığını söyledi. Açılışını gerçekleştirdikleri çarşı ile kadınların hiçbir bedel ödemeden ürünlerini satacağını ifade eden Başkan Tekintaş, “Ailelerin en büyük geçim kaynaklarından bir tanesi kendi el emekleri ile ürettikleri göz nuru ürünler. Bizde bu bilinçle bir çalışma yaptık ve kadın kardeşlerimizin el emeği ürünlerini pazarlamaları için Altınordu Belediyemiz Hizmet Binası’nda bulunan pazar yerinde nezih ve korunaklı bir yer inşa ettik. Hanım kardeşlerimiz açılan bu alanda hiçbir bedel ödemeden el emeği ürünlerini satacaklar. Ailelerinin geçimine katkı sunan tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Kadınlarımız için bu tür mekanlar oluşturmaya devam edeceğiz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz ‘El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

  • Dernek Üyelerinden Başkan Tekintaş’a Teşekkür

Açılışta söz alan Ordu Kadın Emeği Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Gülsen Işık ise konuşmasında kadınların el emeği ürünlerini satabilmesine imkan sunacak bir yer için Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’tan talepte bulunduklarını belirtti. Başkan Tekintaş’ın kendilerini kırmadığını ve ‘El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nı kullanıma açtığı vurgulayan Işık, kendisine teşekkürlerini iletti.

‘El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nda satış yapan kadınlar, açılışı gerçekleştirilen çarşı dolayısıyla duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Kendilerine böyle bir imkan sunulduğu için Başkan Tekintaş’a teşekkür eden kadınlar, ev ekonomisine katkı sunacakları içinde mutlu olduklarını ifade ettiler.   ORDU,(YENİDÖNEM)

Editör: TE Bilişim