2018 Fındığı İçin Cumhurbaşkanına Seslendi

REYHAN GÜLDEREN / YENİDÖNEM

Ordu’nun Korgan ilçesinde yaşayan ve zaman zaman verdiği tepkilerle fındığı kendine dert edinen Hikmet Ayba isimli vatandaş, bu sefer Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan’a seslendi. Sosyal medyadan paylaşımda bulunarak açıklama yapan Ayba; “Cumhurbaşkanımızdan isteğimiz, TMO’nun fındık hasadından önce devreye girmesi ve piyasaya iyi bir fiyatla çıkmaması” söyleminde bulundu.

Ordu’da fındık üzerine milletvekillerinden daha çok düşen Hikmet Ayba; Korgan ilçesinden üreticiler adına ses oldu. Bu sezonu zor bela atlatan üreticinin her zamanki gibi yine hükümetin yanında olduğunu belirten Ayba, “Erken kalkan yol alır” diyerek önümüzdeki sezon için şimdiden temennide bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşır düşüncesiyle bir ileti kaleme alan Korganlı Ayba; açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanım. Üreticiler adına Ordu’nun Korgan ilçesinden, köyümden sesleniyorum. Derdin çok biliyorum, fındık üzerine biraz erken ama; “Bu işi çözeceğim inşallah. Erken kalkan yol alır” diyorum.Bu sene üreticinin elindeki fındığı ucuz fiyata kapattılar. Karadeniz halkı bu zamana kadar her zaman hükümetine desteğini vermiştir. Bu millet oyunu senin için veriyor. Ne vekile veriyor ne de belediye başkanına veriyor. Onun için fındık işini senden başka da çözecek yiğit göremiyorum. Senden isteğimiz, fındıktan önce TMO’yu devreye sokup üreticiyi memnun edecek bir fiyatla sezonu açmak. Üreticinin en büyük temennisi bu.

Editör: TE Bilişim