• En Borçlu 14. İl Ordu

Ordu Büyükşehir Belediyesi ise en borçlu iller listesinde, 81 il arasında 14. Sırada yer aldı. Türkiye’nin en küçük büyükşehri Ordu, 30 Büyükşehir arasında da 294 milyon TL ile 14. oldu. Ordu büyükşehir Belediyesi, Ankara gibi metropol bir şehri de solladı borç yarışında. Üstelik 294 milyon TL Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sadece iller bankasına olan borcu. Yani diğer borçlar bu rakama dahil değil. Ancak muhalefet şimdiden açıklama bekliyor. Öyle ki çok değil daha bir kaç hafta önce Ordu Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclis birleşiminde borçlar konusu gündeme damga vurmuştu.

Chpli meclis üyesi, Hasan Karamustafa ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz arasında borç polemiği yaşanmış, Başkan Yılmaz iller bankasına olan borcu borçtan saymamıştı.

  • Borç Kamburu

Meclis toplantısında tansiyonu yükselten borç polemiği iller bankasının açıkladığı listeyle farklı bir boyut kazandı. Çünkü o listede kimse Ordu’nun 14. sırada olmasını beklemiyordu.

Chp’li meclis üyesi Hasan Karamustafaoğlu “Nasıl oluyor da yeni bir belediye, üstelik bu kadar gayrimenkul satışına rağmen bu kadar borçlu oluyor?” diye sordu ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin geleceğe borç bıraktığına dikkat çekti. Kamuoyunun da aydınlatılması gerektiğini söyleyen Karamustafaoğlu; “Yeni kurulmuş bir belediye her türlü imkânlarını seferber edildiği bir ülkede bir Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Büyükşehir Belediye içerisinde 14. sırada olması gerçekten gelecek dönemdeki belediye başkanlarını sırtında çok büyük kambur olacaktır.”  şeklinde konuştu.

· Görevden Almalarda Bu Liste Referans mı?

Öte yandan iller bankasına borcu olan belediyeler listesinde ilk 15’te yer alan Bursa, Balıkesir, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinde görev değişimi yaşanmış, başkanlar istifa ettirilmişti. Acaba bu borç listesinin görevden almalarla ilgilisi var mı? Varsa yeni değişimler için de bu borçlar referans alınacak mı? Öyle ki Gaziantep ve Ordu Büyükşehir Belediyelerinde de değişim olacak söylentileri kulisleri süslemişti.   ORDU,(YENİDÖNEM)

Editör: TE Bilişim