Ülkenin başta askeriye ve emniyet olmak üzere birçok kurumuna sızarak gerçek emellerini 15 Temmuz 2016'da açığa çıkaran ve 251 kişiyi şehit eden FETÖ'nün kanlı darbe girişimi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Türkiye'nin dört bir tarafında demokrasiye sahip çıkmak adına meydanları dolduran vatandaşların desteğiyle bertaraf edildi.

15 Temmuz gecesi İstanbul’da olanları Ordulu Nevzat Bulut gazetemize verdiği özel röportajda anlattı.

Nevzat Bulut 15 Temmuz gecesi yaşadığı olayları anlatarak, “15 Temmuz günü akşamüzeri dışarıdaydım arkadaşlar ile oturuyorduk. Aralarından biri ‘darbe oluyormuş’ dedi, ‘bizde darbeler eskiden oluyordu’ falan dedik. Sonra yakınlarda bir yerde özel bir hastane vardı oraya girdik televizyona baktık. Sonra televizyonda şu anki 15 Temmuz Köprüsünü askerlerin kapattığını gördük sonra dışarı çıktık Arnavutköy meydanda Merkez Camii var arkadaşlar ile oraya gitti kalabalık vardı insanlar ‘ne oluyor’ diye soruyor çevredekilere çünkü kimse ne olduğunu bilmiyordu. Orda biraz bekledik ne yapacağımızı da bilmiyorduk, darbe olmuş darbenin ne olduğunu bile bilmiyoruz bir darbe daha gördüm ama küçüktüm hatırlamıyorum. Ne yapacağımızı bilmediğimiz için oraya toplanan insanlar da ne yapacağını bilmiyor. Birisi bir şey dese Arnavutköy’deki askeriyede de bir hareketlilik yoktu sonra ben eve gittim biraz televizyona baktım ne olup bitiyor diye. Sonra tekrar dışarı çıktım baktım merkezde kalabalık biraz daha fazla olmuş orada bir zaman sonra Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli açıklama yaptı. O açıklamadan sonra kalabalık daha çok arttı insanlar meydanlara toplanmaya başladılar”

“HER KESİMDEN İNSAN VARDI”

Nevzat Bulut, insan kalabalığının her geçen zaman daha da fazlalaştığını, her kesimden insanın ülkeyi darbecilere karşı korumak için hayatlarını tehlikeye attığını söyleyerek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Havalimanına ineceğini duyduk oraya gitmemizi söylediler darbeye karşı olmak için ondan sonraki süreç çok daha farklı oldu her kesimden insanlar lazı, kürdü, çerkezi her görüşten insan var. O zaman anladım ki ülkemize herhangi bir işgal veya savaş olduğu an insanlarımızın karşı çıkacağını gördüm. O akşam insanlar arasında kutuplaşma yoktu sonuç şu vatan söz konusu olduğunda gerisi teferruat oluyor. Bazı insanların ‘Allah Allah’ diyerek darbeye karşı koymaya gittiğini gördüm. Biz havalimanına ulaşamadık Mahmutbey köprüsüne kadar yürüme gittik orada insanların daha da ileri gidemediğini gördük çünkü adım atmaya yer yoktu insanları yarıp geçemiyorduk yani” diye konuştu.

“ALÇAK UÇUŞLAR YAPILDI”

Darbe günü jetlerin kalabalığı dağıtmak ve korkutmak için alçak uçuş yaptığını belirten Bulut, “Darbe girişimi yapanlar insan kalabalığını gördü artık jetler ile alçak uçuş yaparak oraya gelenleri o ses ile korkuttular bazı insanlar yere yatıyordu sesin etkisiyle. Daha sonrasında camilerden sela sesleri yükselmeye başladı. Cumhurbaşkanımız darbenin karşısında çok büyük bir şekilde durdu biz askeri rejim ile yönetilmek istemiyoruz mesajı verildi” şeklinde konuştu.

Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Nurettin Korkmaz da “Yüce Rabbim 15 Temmuz gecesi tüm insanlardan ölüm korkusunu aldı. İnsanlar öleceğini bile bile bombaların uçakların, tankların altına yatanlar oldu. O gece sivil insanlar kurşunun üzerine gitti. Biz şehitliği arzulayan bir milletiz. O gece “Ölümün Öldürülmesiyle” olan duyguyu yaşadığım için yaşadıklarımın bana hissettirdikleri çok farklı. 2 kez ölüm anına çok yakındım ilki çatışma anındaydı askerdeyken diğeri de 15 Temmuz Darbe gecesiydi. Türk’ün tarih boyunca düşmanı hiç eksik olmadı. Ne dışarıda ne de içeride ve bu da kıyamete kadar devam edecek. Anadolu’yu vatan yapmamızın sebebi şehitlerin canı gazilerin kanıdır. Can ve kanla Anadolu’yu vatan yapmaya devam ediyoruz hala da devam ediyoruz. Bu darbeler öncesinde de yapıldı. İleride de farklı bir şekilde yine karşımıza çıkabilir. Bu coğrafyayı vatan yapmanın bedeli bunlar. Bizim bir olmamız lazım, dir olmamız ve birlik içinde olmamız lazım. Türk Bayrağının etrafında kenetlenmemiz lazım. Bunun dışındaki söylem ve eylemlere taviz vermememiz lazım. Nasıl ki Mehmet Akif Ersoy, “Allah bu millete tekrardan İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin” cümlesini kurdu ben de diyorum ki; ‘Allah bu millete tekrardan 15 Temmuzları yaşatmasın’ diyorum” dedi. Haber: Derya Kara

Editör: TE Bilişim