Cumhuriyet Meydanında Fatsalı vatandaşların katılımıyla gerçekleşen program Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi oyuncuların “Kahramanlık” adlı tiyatrosu ile başladı. Daha sonra Sahil Büyük Çarşı Cami İmam Hatibi Ahmet Özay tarafından kur’an tilaveti yapıldı, devamında ise öğrenciler tarafından “15 Temmuz” konulu şiirler okundu.
Programın devamında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve atletizm yarışmalarında dereceye girenlere protokol mensupları tarafından ödülleri takdim edildi.

“KAHRAMANLARIMIZI DUALARLA YAD EDİYORUZ”

Programda protokol konuşmaları da yapılırken ilk konuşmayı Fatsa Ünye ve Çevre İlçeleri Şehit Aileleri Dernek Başkanı Adem Çiçek gerçekleştirdi. Ardından konuşan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Bugün, devlet ve millet hayatımızda gördüğümüz en alçak, en sinsi, en kalleş saldırılardan biri olan 15 Temmuz darbe girişimin 6’ıncı yıl dönümü. Aziz milletimizin asil kahramanları şehit ve gazilerimizi; 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6’ıncı yıl dönümünde düzenlediğimiz programlarla bir kez daha dualarla anıyor; hayırla yâd ediyoruz. O gece darbecilere direnmek için sokaklara, meydanlara, hainlerin yöneldiği her yere akın akın koşan milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Hayatının baharındaki körpe fidanlardan bastonuna yaslanarak, adeta uçarcasına alçakların üzerine yürüyen aksakallı büyüklerimize kadar bu mücadeleye katılan insanlarımızın hiçbiri asla unutulmayacaktır. 15 Temmuz gecesi ebediyete uğurladığımız kahraman yiğitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise, sıhhat ve afiyet diliyorum.Rabbim, bir daha milletimize 15 Temmuzlar yaşatmasın.” dedi.

“MİLLETİMİZ, BU ÜLKEYİ BÖLMEK İSTEYEN SALDIRGANLARA KARŞI ÇANAKKALE’DE VE DUMLUPINAR’DA NE CEVAP VERMİŞSE, 15 TEMMUZ’DA DA AYNI CEVABI VERMİŞTİR”

Son konuşmayı yapan Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran’da, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, devletimizin varlığını, milletimizin birliğini parçalamak ve milli egemenliğini yok etmek isteyen FETÖ’cü hainlere karşı, yüce milletimizin cesareti, onurlu direnişi ve kahramanlığıyla kazanılmış şanlı bir demokrasi zaferidir. Milletimiz 15 Temmuz gecesi, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş ve iradesini darbecilere çiğnetmemiştir. Milletimiz, o gece, tıpkı 722 yıl önce Söğüt’te, 568 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de ve Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir. Bizler de her karışında ecdadımızın verdiği destansı mücadelelerin, kazanılan eşsiz zaferlerin canlı tarihini yansıtan aziz vatanımıza, kahraman gazilerimiz ve aziz şehitlerimizden aldığımız ilhamla aynı kardeşlik ruhuyla sahip çıkmaya ve onu küresel ölçekte en gelişmiş ülkelerin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Protokol konuşmalarından sonra İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü organizasyonunda Taekwando gösterisi düzenlendi. Spor gösterisinin ardından Fatsa İlçe Müftü Vekili Veysel Yılmaz tarafından dua yapıldı ve sonrasında yine İlçe Müftülüğü din görevlilerince ilahiler okundu. 5 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen program resim sergisinin gezilmesi ile sona erdi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim