Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yılında ülke genelinde gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında 15 Temmuz gecesi darbeleri durduran salâları 00.13’te Türkiye’deki 90 bin camide yeniden okuttu.

Diyanet İşleri Başkanlığı 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yılında ülke genelinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

15 Temmuz ruhunun, birlik ve beraberlik şuurunun, din istismarına karşı farkındalığın artırılması, gençler ve çocuklar başta olmak üzere millet nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesinin amaçlandığı etkinliklerde, cami ve Kur’an kurslarında vatandaşların katılımıyla şehitler için en az bir hatim okundu.

Cuma namazı öncesinde tüm camilerde şehitlerin ruhlarına ithafen Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılırken, il ve ilçe merkez camilerinde Mevlid-i Şerif’ler okundu.

Vatandaşların katılımıyla icra edilen toplantılarda müftüler, şehitlerin ruhlarına ithafen dua etti.

O gece yaşadıkları tüm zorluklara rağmen sala okuyarak milleti, hukukunu ve vatanını korumaya davet eden din görevlileri, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yılında da minarelerden salâları bir kez daha okudular.

Hafta boyunca yapılan etkinliklerde, Yaz Kur’an kurslarında çocukların ve gençlerin bilinçlendirilmesine yönelik etkinlikler yapıldı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim