Başkan Şanlıtürk, bu haftanın finalinde ise, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, CHP’nin iktidara geldiğinde, HDP ile birlikte hareket ederek, Türkiye Cumhuriyeti yerine Anadolu Cumhuriyeti kurma heveslerine sert tepki gösterdi.

“İKTİDARA GELİRSENİZ, ATATÜRK’Ü, ANAYASA’DAN ÇIKARACAK MISINIZ?”

İki günde 9 ilçe programı gerçekleştiren Başkan Şanlıtürk, ilçe programlarında Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak; “Cumhuriyet Halk Partisinin Sayın Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, Anayasamızın ilk 3 maddesi yani 4. Madde diyor ki, bu 3 maddeyi kesinlikle değiştirmeyi dahi teklif edemezsin diyor.

Siz iktidara gelirseniz, Atatürk’ü, Anayasa’dan çıkaracak mısınız? Çıkarmayacak mısınız? Türkiye Cumhuriyeti Devleti size batıyor da neden Anadolu Cumhuriyeti yapmak istiyorsunuz?” sorularını sordu.

VALİ SONEL’E  ZİYARET

Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” temalı programları kapsamında MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç, MYK üyeleri Kadir Şekerci, Murat Kotra ve Afşin Birben ile birlikte programlara ilk olarak Ordu Valisi Tuncay Sonel’i ziyaret eden MHP Heyeti, Başkan Şanlıtürk’ün tertiplediği ilçe programlarında ülkenin ekonomik ve terör konularında yaptıkları akademik ve sundukları istatistiki bilgilerle vatandaşları aydınlatma fırsatı buldular.

İlçe programlarının finalinde bir değerlendirme yapan Başkan Şanlıtürk; “Programlarımızda bizleri yalnız bırakmayan MHP Genel Başkan Yardımcımız Filiz Kılıç, MYK üyeleri Kadir Şekerci, Murat Kotra ve Afşin Birben ile bütün dava arkadaşlarımız ve vatandaşlarımıza hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Sayın Genel Başkanımızın çalışma arkadaşları Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Filiz Kılıç, MYK Üyelerimiz Sayın Kadir Şekerci, Sayın Murat Kotra ve Afşin Birben ile birlikte sizlerin huzurunuzdayız. İki gündür yoğun bir şekilde bu programlara katılıyorlar kendilerine çok ediyorum” dedi.

“DEVLETİMİZ GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDI”

Ülke gündemine parmak basan Başkan Şanlıtürk, devamda ise; “Değerli hemşerilerim biliyorsunuz ciddi bir manada Covid 19 salgını hep birlikte atlattık. Bu saldırıdan dolayı dünyada ki emtia fiyatlarında da artışlar oldu. Dünyada hemen hemen her ülkenin enflasyonu arttı. Bizim ülkemizde de enflasyon biraz yüksek seyrediyor.  Hem Covid 19 salgını nedeniyle hem de son altı aydır yaşadığımız enflasyon nedeniyle hükümetimiz, devletimiz gerekli tedbirleri aldı.

Özellikle salgın sırasında toplumun hemen her kesimine 733 milyar dolarlık yardım yapıldı. Enerji fiyatları ile ilgili de akaryakıt fiyatlarında 165 milyar dolarlık ÖTV almayarak bu sektöre de hükümetimiz destek çıktı. Yine bu destekler yeterli mi? Değil. Özellikle sabit gelirlerimizin aylık gelirlerinin artırılması noktasında hem emeklilerimize en düşük emekli maaşı 3 bin 500 Liraya çıkarıldı hem  de biliyorsunuz asgari ücret çalışanlarımız için 5 bin 500 Lira’ya çıkarıldı.

Cumhur İttifakı olarak da, Milliyetçi Hareket Partisi olarak da biz bütün sorunları biliyoruz. Bunun içinde gerekli önlemleri alıyoruz. Hani birileri bizlere bin yıldır güttükleri husumetleri gütmeye çalışıyorlar ya, Milliyetçi Hareket Partisi olarak buna asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

“TERÖRE HARCADIĞIMIZ PARA 2 TRİLYON, 256 MİLYAR, 100 MİLYON DOLAR”

Terörle mücadelede ki hassasiyetini de sürdüren Başkan Şanlıtürk; “Çok kıymetli hemşerilerim biliyorsunuz 38 yıldır ülkede bir terör belası ile uğraşıyoruz. Bu 38 yılda, Türkiye’nin 38 yılda terörle mücadelede 2 Trilyon 256 Milyar 100 milyon doların üzerinde bir harcama yaptık. Şu anda da sınır ötesinde silahlı kuvvetlerimiz terörle mücadele için harekete devam ediyorlar. Bu kutsal görevi icra eden silahlı kuvvetlerimize Rabbim başarılar nasip etsin.

Türkiye’nin bölgesinde bir güç olmasını istemeyen batılı emperyalistler, 38 yıldır başımıza bir terör belası sardılar. Bu 38 yılda ülkemize 84 bin saldırı oldu. Bu saldırılarda 8 bin 124 tane silahlı kuvvetler mensuplarımızı şehit verdik. Yine 6 bin 154 vatandaşımızı kaybettik. 36 bin 500’de yaralımız var. Bu terörle mücadele belasına Türkiye Cumhuriyeti’ne maddi olarak maliyeti ise 2 Trilyon 256 Milyar 100 milyon dolardır.

“TERÖRİST SAYISI 150’NİN ALTINA DÜŞTÜ”

Bu kadar büyük bir meblağı bu terör belasına harcadık. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İç İşleri Bakanımız da olmak üzere bu mücadele de önemli bir başarı sağlamış bulunmaktayız. Şu anda sınırlarımız içerisinde terörist sayısı 150’nin altına düştü. İnşallah tek bir kişi kalmayıncaya kadar da mücadelemiz sürecek.

Bugün muhalefetin söylemlerine baktığınızda terörle mücadele yasasını değiştirmekle tutunda özellikle iktidar olurlarsa Güneydoğu’da AB Yerel Yönetimler Birliği şartını da uygulayacaklarmış. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, AB Yerel Yönetimler Birliği şartlarına 10 maddelik bir şartı var. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu, iktidar olursa bu şartları kaldıracakmış. Sözüm ona PKK’nın filamaları, paçavraları yerel güç olarak kullanılacakmış” şeklinde konuştu.

“HERKES ETEĞİNDE Kİ TAŞI DÖKSÜN”

Yaklaşan seçimler öncesi herkesin eteğinde ki taşı ortaya dökmesi gerektiğine de önemle vurgu yapan Başkan Şanlıtürk; “Onun için biz diyoruz ki, bu yaklaşan seçimlerde herkes elinde ki taşı döksün. Özellikle Anayasa ile ilgili soruyoruz. Diyoruz ki, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinin Sayın Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, Anayasamızın ilk 3 maddesi yani 4. Madde diyor ki, bu 3 maddeyi kesinlikle değiştirmeyi dahi teklif edemezsin diyor.

“NEDEN ANADOLU CUMHURİYETİ YAPMAK İSTİYORSUN”

Siz iktidara gelirseniz, Atatürk’ü, Anayasa’dan çıkaracak mısınız? Çıkarmayacak mısınız? Türkiye Cumhuriyeti Devleti size batıyor da neden Anadolu Cumhuriyeti yapmak istiyorsunuz? Özellikle CHP Grup başkan vekillerinden Engin Özkoç’un bir açıklaması oldu. TBMM’de yapılan gizli oturumların kanunen basına ve kamuoyuna duyurulması ve açıklanması yasaktır ve Anayasal bir suçtur.

Engin Özkoç dedi ki ben ben bu suçu bilerek işliyorum. Kapalı oturumda HDP Temsilcisinin söylediklerini aktardı. Türkiye’yi 25 eyalete bölmek istiyorlar. Anadolu Cumhuriyetinden bahsediyorlar. Bu iki unsurdan bahsediyorlar. Türk ve Kürt halklarının kurucu iki unsurundan bahsediyorlar” diye de konuştu.

“BUNLARIN NİYETİ BOZUK”

Muhalefetin niyetinin bozuk olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Şanlıtürk; “Değerli hemşerilerim bunların niyeti bozuk. Kılıçdaroğlu’nun söylemlerine bir bakın! Kılıçdaroğlu diyor ki, altı ile bedava elektrik vereceğiz. Terörle mücadele yasasını değiştireceğiz. Son özellikle 6-7 yıldır Cumhur İttifakı ile birlikte kazanımlarımızdan, Mavi Vatandan çekileceğiz diyor. Suriye’den, Irak’tan çekileceğiz diyor. Libya’da ne işimiz var buralardan çekileceğiz diyor.

“BU DAVA İLAHİ KELİMETULLAH DAVASIDIR”

Oysa Cumhur ittifakı protokolüne baktınız da, Cumhur İttifakı diyor ki, 2023-2053-2071 yılları hedeflerine baktığınızda diyor ki, bu dava İlahi Kelimetullah davasıdır. Allah kelamı davası der. Türk Milleti olarak biz bu davanın Bin yıldır davacısıyız. Allah’ın izniyle bu davayı dünyanın her bir yerine yaymayı Cenab-ı Allah’ım bizlere bir kez daha yaymayı nasip edecektir İnşallah” dedi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim