Resmi ziyaret kapsamında Macaristan’da bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı binasında düzenlenen, ”Türkiye-Macaristan 6. Dönem Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Toplantısı”na katıldı. Bakan Varank, kara yolu taşımacılık sektörünün kendilerinden bir açılım beklediğini belirterek, “Muhatabımızın birtakım teklifleri oldu geri döndüğümüzde bunları değerlendireceğiz ve böylece bu konuda bir çözüme varmaya çalışacağız.” dedi.
Toplantı sonrası Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile ortak basın toplantısı düzenleyen Bakan Varank, dünya genelinde siyasi, ekonomik ve sosyal kırılmaların yaşandığı, büyüme performansının düştüğü ve yatırım iştahının azaldığı bir dönemden geçtiğini belirtirken küresel anlamda ortaya çıkan söz konusu değişikliklerin, ikili ve bölgesel iş birliklerinin önemini daha da artırdığını söyledi.

15 TEMMUZ TEŞEKKÜRÜ
Macaristan’ın FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrası Türkiye’ye destek verdiğini hatırlatan Varank, ”15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından ülkemizi ziyaret ederek demokrasimize ve Türk halkına desteklerini bildiren Sayın Szijjarto’ya şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
 

İHRACAT ODAKLI
Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Türkiye’nin G-20 üyeleri arasında yer aldığını ve ekonomik anlamda dünya genelinde 10’uncu sıraya yükselme gayretinde olduğunu söyleyerek, ihracat odaklı bir politika izleyen Macaristan’ın Türkiye ile ekonomik alanda iş birliğini önemsediğini, bu kapsamda Macar Exim bankasının kredi imkanları tanıdığını hatırlattı. Türk bankalarının Macaristan piyasasına girmesi konusunda görüşmelerin başladığını belirten Szijjarto, karışılıklı olarak vergilerin iadesi konusunda anlaşmasının imzalandığını ifade etti. Haber: Erkan DOĞAN / BSHA

Editör: TE Bilişim