Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla imara açılmaması için 110 bin imza toplanan Durugöl’ün sadece 3 dönümün ve 4 katı geçmeyecek yapılaşma dışında imara açılmaması kararı aldıklarını müjdeledi.

Sözlerinde durduklarını söyleyen Başkan Güler, “Burada yaptığımız şey Durugöl’ü kurtarmaktı. Burada 25-50 kat çıkılabilecek bir durum vardı. Emsali belliydi, bunun hepsini indirdik ve alanı kurtardık. Arazi sahibi 71 dönümü bize terk etti. Burada itibarımızı kullandık. Oturduk konuştuk ve bu kararı aldık. Yepyeni yemyeşil bir alan başından sonuna kadar halkımıza hayırlı olsun. Oraya 4 katı geçmeyecek turizmi de hareketlendirecek güzel bir otel kuruyoruz. Durugöl’ü kurtaracağız dedik ve şimdi de halkımızın kullanıma açıyoruz. Ordu’nun en güzel yerini içerisinde gölüyle birlikte ilimize kazandırdık. Sözümüzdü, sözümüzde durduk.” dedi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin de Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’e Durugöl’ün imara açılmasını önlemesi nedeniyle teşekkür etti.

“BAŞKAN GÜLER DURUGÖL’Ü KURTARDI”

Başkan Şahin açıklamasında, “Hemşerilerimizin taleplerini dikkate alarak, Ordumuzun güzelliğine güzellik katacak olan Durugölümüz için en doğru kararı vererek, ‘Durugölümüzü kurtaran’ Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler beyefendiye hem şahsım hem de kurumum adına teşekkürlerimi iletiyorum. Bu vesileyle onaylanan revizyon imar planı ile şehrimizin ticaretine yüksek katkı sağlayan yapı sektörümüzün de tekrar ivme kazanacak olmasını umut ediyorum.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim