Ünye 21. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında Ünye Belediyesi tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen ‘En Benzer İkizler’ yarışması ilgiyle takip edilmiş ve ulusal basında da yer almıştı. Yarışmada dereceye giren ikizler Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’yı makamında ziyaret etti.

Ünye Belediyesi ile birlikte yarışma organizasyonunda yer alan Ahmet ve Talip Aydın kardeşler Başkan Tavlı’ya yarışmaya verdiği destek nedeniyle teşekkür ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, ‘En Benzer İkizler’ yarışmasında dereceye girenleri tebrik ederken organizasyonda yer alan Ahmet ve Talip Aydın’a teşekkür etti.

MAGNEFEST Gençlik ve Bahar Festivali ile başlayan ve 21. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivaliyle sona eren etkinliklerin bölgede ses getirdiğini ifade eden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı bu yıl ilk kez düzenlenen MAGNEFEST, Ünye Yöresel Ot ve Doğal Lezzetler Festivali ve MOTOFEST’in beğeni ile takip edildiğini belirtti.

Başkan Tavlı “2022 Yılında İlçemize 3 Yeni Festival Kazandırdık”

Başkan Tavlı, “İki yıllık bir pandemi süreci geçirdik. Bu sadece ilimizin, ülkemizin değil Dünya’nın problemiydi. Allah böyle bir salgın sürecini yaşatmasın. Pandemi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz etkinlikleri normalleşme süreci ile birlikte hayata geçirmeye başladık. İlçemizi daha çok tanıtmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizde vatandaşlarımız da keyifli vakit geçirdi. Ünye’de ilk kez düzenlediğimiz Yöresel Ot ve Doğal Lezzetler Festivali’nde bölgemizde yetişen endemik bitkileri daha yakından tanıma ve tanıtma fırsatı bulduk. Karadeniz Bölgemizde oldukça zengin olan yenilebilir bitki türlerini tanıttık. Yine bu yıl ilk kez düzenlediğimiz ve Manyetik Kumsalımızda yaptığımız MAGNEFEST Gençlik ve Bahar Festivali özellikle gençlerimiz tarafından büyük ilgi gördü. Kumun üzerinde gençlerimiz ve vatandaşlarımız keyifli vakit geçirdi. Stresi azalttığı bilinen manyetik kumumuzun üzerinde yaptığımız gençlik festivalimizle hem gençlerimize doyasıya eğlence yaşattık hem de manyetik kumumuzun tanıtımını sağladık. Festivalde ayrıca vatandaşlarımızla birlikte çıplak ayakla kumun üstünde yürüdük. Yerel sanatçılarımız sahne alarak şarkılarını icra etme fırsatı buldu. Ardından yine bir ilke imza atarak MOTOFEST motosiklet festivali düzenledik. 500’den fazla Motosikletli festivalimize katılırken binlerce vatandaşımız da bu renkli organizasyona dâhil olmuş oldu. Motosiklet tutkunları Ünye’mizden güzel anılarla ayrılırken memnuniyetlerini de bize ilettiler. Ayrıca son dönemin revaçta olan spor dallarından bir tanesi olan Off-Road yarışlarında da çok ciddi katılım olmuştu. Heyecan tutkunu vatandaşlarımızla güzel bir etkinlik gerçekleştirmiştik. Bunlar ilçemizin hem bilinirliğini hem de bölgemizde cazibe merkezi olduğumuzu gösterdi. Şehir merkezinde ise bu yıl 21. Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali’ni yaklaşık bir aylık sürece yayarak gerçekleştirdik. STK’larımızla yaptığımız görüş alış verişinde aldığımız karar doğrultusunda tarihi ev konseptinde Cumhuriyet Meydanı’nda etkinlik yaptık. Özellikle festival kapsamında düzenlediğimiz ve Türkiye’de tek olan Kumda Gece Futbol Turnuvası da ilgi gören etkinliklerimiz arasında yer aldı. İnşallah 22. Kültür Sanat ve Turizm Festivalimizi daha kapsamlı bir şekilde yaparak çocuklarımızın, gençlerimizin, hemşerilerimizin ve turizm amaçlı şehrimize gelenlerin keyifle takip ettiği etkinlikleri daha zengin bir şekilde sürdürerek hayata geçirmeyi planlıyoruz” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim